Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPUM

Barbăroşie a compromis definitiv Institutul de Politici Publice şi donatorii săi externi

|versiune pentru tipar| PUM, 16 noiembrie 2010

Vizavi de rezultatele prezentate astăzi de “Barometrul Opiniei Publice”, serviciul de presă al Partidului Umanist din Moldova declară:

Rezultatele sondajului nu insuflă nici cea mai mică încredere, dat fiind faptul că directorul Institutului de Politic Publice Arcadie Barbăroşie a compromis statutul de expert independent, precum şi al donatorilor săi externi.

Barbăroşie se implică activ în politică, îşi expune public simpatiile faţă de guvernarea liberal-democrată şi nu poate fi considerat expert neafiliat politic.

În luna iunie Barbăroşie a condus un grup de sectanţi antiortodocşi care au protestat deschis împotriva iniţiativei lui Valeriu Pasat de desfăşurare a referendumului pentru predarea în şcoală a “Bazelor Ortodoxiei”. Astfel, Barbăroşie s-a pronunţat deschis împotriva majorităţii ortodoxe a poporului moldav.

Putem doar să exprimăm păreri de rău finanţatorilor Institutului de Politici Publice care continuă să arunce banii în vânt, finanţând o instituţie condusă de un “expert” atât de odios, instituţie care prin conducătorul său devine un obiect de ridiculizare în mediul experţilor şi politologilor.

Sondajele obiective ale experţilor competenţi şi neafiliaţi politic demonstrează că raitingul Partidului Umanist din Moldova este în creştere şi partidul, indiferent de eforturile lui Barbăroşie, va fi reprezentat în viitorul parlament.

Serviciul de presă al PUM