Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPUM

Pasat confirmă: Mitropolitul poate fi o candidatură de compromis la funcţia de şef al statului

|versiune pentru tipar| PUM, 17 noiembrie 2010

Preşedintele Partidului Umanist din Moldova a reconfirmat ideea, lansată anterior, că Mitropolitul Moldovei ar putea fi o candidatură de compromis la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova.

“Mitropolitul poate fi candidatul care ar potoli spiritele”, a spus Pasat, în cadrul dezbaterilor electorale la PRO TV.

Conform liderului Partidului Umanist, astăzi Moldova s-a pomenit într-o criză totală, liderii politici nu pot găsi limbă comună, în aprilie anul trecut au fost distruse simbolurile statalităţii, în societate domină haosul şi incertitudinea şi există riscul că alegerile din 28 noiembrie nu vor fi validate, deoarece oamenii nu cred nimănui şi s-au dezamăgit definitiv.

“Partidul Umanist a propus formarea în noul legislativ a unei coaliţii largi — un Comitet al salvării naţionale. Altă ieşire din situaţie nu există”, a spus Pasat.

El a propus ca iniţial să fie căutată o candidatură politică, iar în cazul în care nu se va ajunge la un consens, să fie propusă candidatura Mitropolitului la funcţia de şef al statului, candidatură care ar fi acceptată univoc.

Partidul Umanist propune formarea unei guvernări apartinice, în care şeful statului, prim- ministrul, alţi demnitari de stat de rang înalt renunţă la calitatea de membru de partid.

“Noi nu înţelegem cine a condus ţara timp de opt ani — Voronin preşedintele partidului, sau Voronin preşedintele ţării. Şefii statului trebuie să reprezinte întreg poporul, nu doar partidul său”, a spus Pasat.

Serviciul de presă al PUM