Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPUM

Partidul Umanist: “Dezbaterile electorale la posturile de televiziune ale lui Plahotniuc sunt o profanare. PUM nu va participa la aceste dezbateri”

|versiune pentru tipar| PUM, 21 noiembrie 2010

Partidul Umanist (PUM) a refuzat să participe la dezbaterile electorale de la posturile de televiziune care aparţin lui Plahotniuc deoarece le consideră o profanare a ideii dezbaterilor.

“Aşa numitele dezbateri la posturile de televiziune «Prime» şi «2 Plus» sunt o parodie absolut neinspirată. Partidul Umanist nu va participa la această profanare a dezbaterilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al PUM, Dumitru Ciubaşenco.

Dezbaterile televizate la posturile de televiziune care aparţin lui Plahotniuc se desfăşoară în înregistrare, apoi se pun pe post la orele şase dimineaţa. În fiecare rundă participă câte opt partide, iar toată emisiunea durează o oră.

“Aceasta este un fel de mormânt comun în care Prime şi 2 Plus şi-ar dori să-i îngroape pe toţi concurenţii electorali ai Partidului Democrat, în lista cărui, pe locul doi, se regăseşte Vlad Plohotniuc, proprietarul acestor posturi TV. Aceste dezbateri sunt nişte trucuri ieftine şi de prost gust”, a spus Ciubaşenco.

Pentru a limita accesul concurenţilor electorali la publicitate, aceste instituţii media au utilizat un alt şiretlic. În ajunul alegerilor au mărit brusc şi nejustificat preţul la publicitatea electorală — de la 2000 până la 5000 de euro minutul de publicitate. Pentru sponsorul principal al PD nu este o problemă să treacă banii dintr-un buzunar în altul, achitând publicitatea electorală a lui Lupu, însă celelalte partide nu pot face faţă unui astfel de preţ.

“Plahotniuc a devenit oligarh pe timpul lui Voronin. Acum el a cumpărat un partid politic cu tot «cu nădragi». Partidul Democrat nu este al lui Lupu, nici al lui Diacov, este partidul lui Plahotniuc. Lupu intenţionează să-l facă pe Plahotniuc prim-ministru. Dacă e să facem o comparaţie, atunci e ca şi cum Berezovskii ar fi investit în fotoliul de prim-ministru al Rusiei”, a spus Ciubaşenco.

“Partidul Umanist optează pentru separarea de politică şi guvernare a businessului, cu atât mai mult a unui business atât de controversat precum cel care acordă susţinere financiară Partidului Democrat. În noul parlament Partidul Umanist se va opune ferm intenţiei lui Lupu de a-l aranja pe Plahotniuc în fotoliul de prim-ministru”, a subliniat reprezentantul Partidului Umanist.

Serviciul de presă al PUM