Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPUM

Partidul Umanist: Voronin trebuie să-şi ceară public scuze de la poporul găgăuz

|versiune pentru tipar| PUM, 22 noiembrie 2010

Preşedintele Partidului Umanist din Moldova, Valeriu Pasat este convins, că liderul partidului comuniştilor trebuie să-şi ceară scuze public de la poporul găgăuz pentru insulta pe care i-a dus-o în cadrul întrevederii cu alegătorii de la Ceadâr-Lunga. La această întrunire Voronin i-a numit pe găgăuzi “idioţi”.

“Găgăuzii sunt indignaţi de comportamentul vulgar şi inadecvat al lui Voronin şi eu împărtăşesc sentimentul lor de revoltă. Liderul PCRM trebuie să prezinte scuze publice poporului găgăuz”, a declarat Valeriu Pasat, la o întrevedere cu alegătorii din UTAG.

La întâlnirea lui Voronin cu alegătorii din Ceadâr-Lunga, de săptămâna trecută, omenii din sala i-au cerut să nu insulte poporul găgăuz. În replică, liderul comunist a declarat: “Voi nu sunteţi popor. Voi sunteţi nişte idioţi”. Anul trecut la o întâlnire cu electoratul găgăuz, la fel din Ceadâr-Lunga, Voronin a spus că găgăuzii “trebuie bătuţi în cap ca să voteze comuniştii”

“În Găgăuzia, tot mai frecvent este exprimată opinia că Voronin ar trebui declarat persona non grata pe teritoriul autonomiei. Poate că o atare abordare este niţel depăşită, dar să-şi ceară public scuze de la poporul găgăuz, liderul comunist este obligat”, a declarat preşedintele Partidului Umanist, Pasat.

Serviciul de presă al PUM