Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPUM

Partidul Umanist din Moldova cere autorităţilor să interzică manifestaţiile publice din 28 noiembrie şi 1 decembrie

|versiune pentru tipar| PUM, 23 noiembrie 2010

Partidul Umanist din Moldova cere autorităţilor să interzică organizarea oricăror acţiuni publice în ziua alegerilor parlamentare, precum şi în ziua de 1 decembrie, pentru a nu permite repetarea tristei experienţe din 7 aprilie 2009.

Conform unor informaţii, asociaţia obştească “Mişcarea Naţional Creştină”, împreună cu unele grupări naţionaliste din România, intenţionează să organizeze în perioada 28 noiembrie — 1 decembrie un şir de acţiuni de stradă, care ar putea provoca tensiuni, inclusiv şi violenţe de stradă.

Moldova se află într-o perioadă dificilă, când orice subiect legat de istorie şi identitate pot provoca conflicte periculoase în interiorul societăţii. Pentru depăşirea firească a crizei identitare, societatea noastră are nevoie de timp şi bună înţelegere. Orice tentativă de soluţionare radicală a problemelor de acest gen nu face decât să aprofundeze criză în care ne aflăm. Acest lucru este provocat artificial de forţelor ostile intereselor cetăţenilor Republicii Moldova, pentru că starea de haos şi anarhie le permite să-şi continue nestingherit acţiunile de jefuire şi sărăcire a populaţiei noastre.

Partidul Umanist se arată îngrijorat de tentativele de tensionare a situaţiei din Republica Moldova în ajunul alegerilor parlamentare şi cerem autorităţilor să interzică organizarea oricăror acţiuni publice în ziua alegerilor parlamentare, precum şi în ziua de 1 decembrie. În acelaşi timp, venim cu un apel către tinerii din Republica Moldova îndemnându-i să nu se lase manipulaţi şi utilizaţi pe post de carne de tun de forţele ostile intereselor ţării noastre.

Republica Moldova are deja experienţa dură a zilei de 7 aprilie 2009, care a devenit o adevărată dramă pentru mai multe familii. Un alt conflict va fi unul fatal pentru noi toţi. Moldova are nevoie de unitate şi pace.

Serviciul de presă al PUM