Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPUM

Valeriu Pasat: “Depăşirea crizei prin crearea unei coaliţii apolitice de salvare naţională”

|versiune pentru tipar| PUM, 24 noiembrie 2010

Preşedintele Partidului Umanist din Moldova, Valeriu Pasat a declarat că nu pretinde nici la o funcţie în stat şi că unica soluţie de depăşire a crizei politice actuale este crearea unei coaliţii largi, nepartinice de salvare naţională.

“Declar oficial că eu, Valeriu Pasat, liderul Partidului Umanist, nu pretind nici la o funcţie în stat” a anunţat liderul PUM, în cadrul dezbaterilor electorale la unul din posturile de televiziune.

“Comuniştii şi liberalii împreună cu democraţii au adus ţara la impas. Ei nu se vor putea înţelege nici în noul parlament şi peste un an vom fin nevoiţi să trecem prin alte alegeri. Partidul Umanist propune formarea unei coaliţii largi de salvare naţională, ca să oprim haosul şi să restabilim pacea” a opinat Pasat.

Pasat a făcut apel către toţi liderii de partide să-i urmeze exemplul, să refuze la ambiţiile personale şi să formeze o guvernare apartinică.

“Toţi liderii trebuie să-şi suspende calitatea de membru de partid, nimeni din actualii politicieni nu poate pretinde la funcţia de preşedinte al ţării. Şef al statului trebuie să fie o persoană neutră, care se bucură de respectul tuturor şi va reuşi să împace spiritele. Prim-ministrul trebuie să fie un tehnocrat, care va dispune de calităţile necesare pentru a scoate economia din impas”, a susţinut Pasat.

“Guvernarea apolitică va stabiliza situaţia, va instaura pacea în societate. Apoi vom stabili obiectivele de viitor ale Moldovei. Noi avem o viziune clară asupra viitorului ţării şi un plan concret de acţiuni care va permite să facem acest viitor realitate”, a declarat liderul PUM

Serviciul de presă al PUM