Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPUM

Dumitru Ciubaşenco s-a dezis de Ordinul Republicii în semn de protest faţă de decorarea lui Mihail Saacaşvili cu acelaşi ordin

|versiune pentru tipar| PUM, 25 noiembrie 2010

Cunoscutul jurnalist, candidat la funcţia de deputat în parlament pe lista Partidului Umanist din Moldova, Dumitru Ciubaşenco s-a dezis de Ordinul Republicii în semn de protest faţă de decorarea lui Mihail Saacaşvili cu acelaşi ordin.

“Nu doresc să am aceiaşi distincţie pe care o va purta şi Saacaţvili. Declar că mă dezic de Ordinul Republicii în semn de protest faţă de decorarea lui Mihail Saacaşvili cu acest ordin”, a declarat Dumitru Ciubaşenco în cadrul conferinţei de presă susţinută de Partidul Umanist, joi, 25 noiembrie.

“Nu vreau să port această distincţie de rând cu Saacşvili, care la 2 martie 2005 a venit la Chişinău pentru a susţine Partidul Comuniştilor, condus de Vladimir Voronin, alături de care atunci lupta împotriva Rusiei. Nu vreau să am acelaşi ordin de rând cu Saacaşvili, care promovează o politică anti-rusă şi a dezlănţuit războiul din Osetia de Sud şi Abhazia”, a spus Ciubaşenco.

Dumitru Ciubaşenco a numit vizita lui Saacaşvili la Chişinău ca fiind o provocaţie: “Saacaşvili s-a implicat dur în procesul electoral pentru a susţine guvernarea Alianţei liberalilor şi democraţilor. Invitarea lui Saacaşvili la Chişinău este încă un gest duşmănos faţă de Rusia”.

“Prin acţiunile sale aceşti lideri împreună cu Saacaşvili tensionează şi mai mult relaţiile dintre malul stâng şi malul drept al Nistrului. Eu nu doresc să port acelaşi ordin de rând cu aceşti provocatori”, a declarat Ciubaşenco.

Serviciul de presă al PUM