Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPUM

Ciubaşenco i-a expediat lui Ghimpu Ordinul Republicii prin poştă

|versiune pentru tipar| PUM, 27 noiembrie 2010

Dumitru Ciubaşenco, cunoscutul jurnalist, candidat la funcţia de deputat pe lista Partidului Umanist, i-a expediat Ordinul Republicii preşedintelui interimar, Mihai Ghimpu, prin colet poştal. Ciubaşenco s-a dezis de distincţie în semn de protest faţă de decorarea lui Mihail Saacaşvili cu acelaşi ordin.

În coletul expediat către administraţia preşedintelui au fost puse şi certificatul care confirmă decorarea şi declaraţia oficială prin care Ciubaşenco refuză cea mai mare distincţie a statului.

“Nu vreau să port această distincţie de rând cu Saacşvili, care la 2 martie 2005 a venit la Chişinău pentru a susţine Partidul Comuniştilor, condus de Vladimir Voronin, alături de care atunci lupta împotriva Rusiei. Nu vreau să am acelaşi ordin de rând cu Saacaşvili, care promovează o politică anti-rusă şi a dezlănţuit războiul din Osetia de Sud şi Abhazia”, a spus Ciubaşenco.

Dumitru Ciubaşenco a numit vizita lui Saacaşvili la Chişinău ca fiind o provocaţie: “Saacaşvili s-a implicat dur în procesul electoral pentru a susţine guvernarea Alianţei liberalilor şi democraţilor. Invitarea lui Saacaşvili la Chişinău este încă un gest duşmănos faţă de Rusia”.

Serviciul de presă al PUM