Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiBeAMUV

“Alegerea Moldovei — Uniunea Vamală” împotriva proprietarilor Moldovei

|versiune pentru tipar| BeAMUV, 3 noiembrie 2014 | 

Adresarea liderului blocului electoral “Alegerea Moldovei — Uniunea Vamală” Victor Şelin

În cei 23 de ani de independenţă a Republicii Moldova, cetăţenii ţării şi-au încrezut puterea partidelor, au avut încredere în liderii acestor partide. Dar indiferent de doctrinele politice şi acţiunile liderilor, viaţa cetăţenilor nu s-a îmbunătăţit.

Tot ceea ce a fost construit de popor în timpul URSS a fost privatizat, resursele bugetare se furau, întreprinderile se închideau, iar numărul locurilor de muncă scădea. Populaţia îmbătrânea, iar cetăţenii apţi de muncă plecau peste hotare. Zilnic în Moldova creşte mortalitatea.

Din 1 milion 600 mii de cetăţeni, care vin la alegeri, 800 de mii sunt pensionari, 160 de mii — şomeri care primesc mici pensii şi ajutoare materiale.

Cetăţenii înţeleg că conducerea cunoaşte în ce situaţie de sărăcie ei se află, dar nu înţeleg de ce problemele nu se soluţionează.

Eu vreau să vă explic motivul şi să spun ceea despre ce toţi tac.

Atunci când veniţi la alegeri votaţi partidele, dar nu ideea sau angajamentele luate faţă de voi. Partidele din ţara noastră aparţin clanurilor familiale şi oligarhilor.

Clanurile familiale şi oligarhii sunt posesorii proprietăţii din Moldova, posesorii fabricii şi companiilor. Ei controlează conducerea şi banii din buget.

Ei sunt proprietarii Moldovei, iar organele conducerii, pe care i le încredeţi partidelor, sunt instrumentele conducerii societăţii, adică cetăţenilor ţării. Proprietarii Moldovei adoptă în Parlament legi de conducere a societăţii, iar organele de forţă, organele fiscale şi alte organe le deservesc.

Şi doar aceşti oameni trăiesc bine.

Pensionarii, invalizii, şomerii, oamenii de cultură, medicii, profesorii, sportivii — un număr mare de oameni care nu aduc venituri proprietarilor Moldovei, dar muncă cărora trebuie plătită.

Anume cu aceste scopuri se micşorează cheltuielile pentru cei ce ai nevoie şi păstrarea veniturilor şi banilor săi din buget, pentru a fura mai departe proprietarii Moldovei închid şcoli, grădiniţe de copii, secţii sportive, numărul colectivelor de creaţie şi a muzeelor.

Anume în acest scop proprietarii Moldovei au inventat asigurarea obligatorie de asistenţă medicală — pentru a strânge bani de la populaţie. Anume în aceste scopuri a fost inventat învăţământul universitar cu plată.

Dar cel mai cinic şi mai criminal este atitudinea faţă de pensionari.

Pensionarii sunt foşti membri ai colectivelor de muncă care şi-au consacrat o mare parte din viaţă fondării constituirii gospodăriei naţionale. Acum când toate gospodăriile au trecut în mâinile proprietarilor Moldovei, conducerea nu mai are nevoie de ei. Şi cu cât mai puţini pensionari vor fi, cu atât mai puţin proprietarii Moldovei vor cheltui bani din buget pentru achitarea pensiilor şi ajutoarelor materiale.

Anume din aceste motive în Moldova pensia se stabileşte sub minimul de existenţă, anume din acest motiv pensionarii nu sunt trataţi fără poliţă de asigurare şi nu le oferă medicamente pe gratis. În legătură cu pensionarii s-a creat un sistem de genocid, — un sistem de ucidere.

În fiecare an mor peste 40 de mii de pensionari. Doar în timp de cinci ani de conducere au murit peste 200 de mii din cei ce au fondat proprietatea obştească, care astăzi se află în mâinile proprietarilor Moldovei.

Peste 40% din cetăţenii Moldovei apţi de muncă au decis să nu fie robi pe pământul propriu şi la întreprinderile proprietarilor Moldovei şi au plecat peste hotare să lucreze pentru dânşii: să hrănească, îmbrace şi educe familiile sale.

Ei câştigă peste hotare şi transferă în Moldova peste 2 miliarde de dolari pe an. Ei au răspundere faţă de părinţi şi copii, care încă nu au reuşit să-i aranjeze în ţările în care muncesc.

Dar proprietarii Moldovei îşi alocă şi aceşti bani, stabilind monopol pe produsele alimentare, medicamente, combustibil, controlând tarifele. Ridicând preţurile la mărfuri şi servicii în Moldova, instalând cursuri valutare fabuloase, ridicând impozitele, ei scot din bugetul familiei toţi banii care sunt câştigaţi cu greu de cetăţenii noştri de peste hotare.

Poate nu toţi şi-au dat seama cum funcţionează în detalii mecanismul genocidului cetăţenilor care aşteaptă de la stat majorarea veniturilor, şi cum se iau banii de la cei care îi au, iar oamenii intuitiv înţeleg şi simt nedreptatea.

Poporul Moldovei a aşteptat noiembrie 2014 pentru a-i pedepsi pe proprietarii Moldovei şi să nu le încreadă conducerea.

Dar proprietarii Moldovei nu ar fi fost aşa de bogaţi dacă ei nu ar fi putut să mintă şi să fure şi ei au dat o lovitură de avertizare: s-a interzis să se voteze cu paşapoartele sovietice.

În Rusia, unde se află peste 700 de mii de cetăţeni de-ai noştri, s-au deschis doar 5 secţii de votare, pe numele liderilor care se luptă cu clanurile familiale şi oligarhice au fost deschise dosare penale, cei ce sunt împotriva conducerii nu au acces la posturile de televiziune, statul nu finanţează opoziţia, pentru ca poporul să nu cunoască adevărul despre cei ce sunt la conducere.

Pe 30 noiembrie vor avea loc alegerile în Parlamentul RM. Eu îl îndemn pe fiecare din voi să nu-i voteze pe cei ce în decurs de 23 de ani au fost la putere sau au deservit conducerea şi din nou înaintează ca ales al poporului. Vă îndemn să nu-i oferiţi puterea la nici un partid constituit de clanurile familiale şi de oligarhi.

Votaţi pentru ideea renaşterii ţării! Votaţi pentru blocul electoral “Alegerea Moldovei — Uniunea Vamală”, deoarece victoria blocului la alegeri va însemna înfrângerea proprietarilor Moldovei. Victoria blocului — garanţia păstrării statului moldovenesc. Victoria blocului — restabilirea pieţii de desfacere şi renaşterea economiei naţionale.

Fiecare candidat la funcţia de deputat din partea blocului electoral “Alegerea Moldovei — Uniunea Vamală” a semnat un contract privind răspunderea penală pentru nerealizarea angajamentelor electorale. Noi suntem gata să stăm în închisoare dacă nu ne vom îndeplini angajamentele, dacă vom încerca să devenim noi proprietari ai Moldovei.

Eu îl rog pe fiecare din voi să conştientizeze că ziua de 30 noiembrie este o şansă istorică de a schimba viitorul. Doar voi aveţi putere în această zi, doar voi vă puteţi decide soarta!

Există un proverb popular foarte bun: nu călcaţi pe aceeaşi greblă de două ori. Nu repetaţi greşeala, nu votaţi pentru cei ce au fost la conducere sau celor care au deservit conducerea în aceşti 23 de ani.

Poporul Moldovei este obligat să schimbe clasa politică — să smulgă din pământul moldovenesc toate buruienele şi să distrugă toţi paraziţii de pe corpul poporului moldovenesc.

Preşedintele Partidului Social Democrat din Moldova
Victor ŞELIN

Sursa: www.psdm.md