Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiBeAMUV

Victor Şelin s-a întâlnit cu cetăţenii Moldovei care muncesc în Rusia

|versiune pentru tipar| BeAMUV, 4 noiembrie 2014

Ieri liderul blocului electoral “Alegerea Moldovei — Uniunea Vamală”, Victor Şelin, a avut un şir de întâlniri cu emigranţii moldoveni la Moscova.

După cum a anunţat politicianul pe pagina de pe reţeaua de socializare, împreună cu emigranţii el a discutat faptul că Guvernul RM deschide doar 2 secţii de votare la Moscova şi regiunea Moscovei.

“Tuturor celor care se dau în panică eu le-am explicat că Mihail Formuzal şi-a restabilit statutul de membru al Guvernului, pentru a ridica întrebarea deschiderii unui număr suplimentar de secţii de votare în Rusia. Eu i-am rugat pe fiecare să nu piardă timpul şi să-i convingă pe cei apropiaţi din Moldova să nu le încreadă puterea partidelor, dar să voteze pentru blocul «Alegerea Moldovei — Uniunea Vamală»” a scris Şelin.

El la fel a anunţat că mulţi dintre cetăţenii Moldoveni sunt gata să revină în Moldova şi să lupte pentru drepturile lor.

Ei la fel au semnat contractul obştesc cu candidaţii la funcţia de deputat din partea blocului, care garantează că deputaţii îşi vor îndeplini promisiunile electorale.

“Sunt încrezut că dacă în Rusia nu vor deschide secţii de votare, iar coaliţia de la guvernare din nou va fi la putere, în Moldova va începe o revoluţie. Oamenii nu vor ierta o asemenea atitudine. Din numele oamenilor mă adresez către Leancă: gândiţi-vă şi deschideţi secţii de votare! Vino la Moscova şi singur întreabă ce cred oamenii despre 2 secţii de votare pentru sute de mii de cetăţeni” a adăugat liderul blocului “Alegerea Moldovei — Uniunea Vamală”.

Deschiderea a doar 5 secţii de votare în FR va provoca revolte printre oameni

Începând cu 2 noiembrie, liderul blocului electoral “Alegerea Moldovei — Uniunea Vamală”, Victor Şelin, se află la Moscova unde are întâlniri cu emigranţii muncitori moldoveni.

Şelin a anunţat că cetăţenii sunt revoltaţi de faptul că pentru 700 de mii de cetăţeni moldoveni din Rusia, autorităţile intenţionează să deschidă doar 5 secţii de votare.

“Câţi bani transferă cetăţenii moldoveni din Rusia, autorităţile pot calcula, iar câte secţii de votare trebuie deschise, ei nu pot? Toţi înţeleg că ei intenţionat uzurpează puterea, eliminând 35% de cetăţeni de la vot — pe cei mai activi finanţatori ai ţării” a spus politicianul.

Amintim că blocul electoral “Alegerea Moldovei — Uniunea Vamală” încă din luna iulie a anului curent luptă pentru deschiderea a 200 de secţii de votare în Rusia.

Cu toate acestea, în pofida numeroaselor acţiuni de protest în Moldova şi în Rusia, scrisorile cetăţenilor moldoveni şi demersurile liderilor blocului, conducerea a preferat să ignore cerinţele populaţiei.

În legătură cu aceasta, Mihail Formuzal şi-a suspendat statutul de candidat la funcţia de deputat pe lista blocului pentru a se întoarce în Guvernul RM unde va ridica întrebarea privind deschiderea secţiilor de votare suplimentare.

Sursa: www.psdm.md