Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiBeAMUV

Cetăţenii RM au cerut respectarea drepturilor compatrioţilor din Rusia

|versiune pentru tipar| BeAMUV, 5 noiembrie 2014

Astăzi, în preajma clădirii Guvernului RM a avut loc un miting pentru deschiderea secţiilor de votare suplimentare în Federaţia Rusă pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014.

Organizatorul acţiunii de protest a fost blocul electoral “Alegerea Moldovei — Uniunea Vamală”.

În cadrul mitingului cetăţenii s-au revoltat de faptul că cabinetul de miniştri au luat decizia să deschidă doar 5 secţii de votare pe teritoriul FR.

Potrivit participanţilor la acţiunea de protest, 700 de mii de cetăţeni ai RM din Rusia, care transferă anual în ţară peste 1,5 miliarde de dolari, au meritat dreptul la alegerea conducerii şi la luarea deciziilor în ţară.

“Plecând la muncă în FR moldovenii nu s-a gândit că statul va uita de ei şi nu le va permite să voteze”

Cetăţenii RM s-au adunat din nou astăzi în preajma clădirii Guvernului RM pentru a cere deschiderea secţiilor de votare suplimentare pe teritoriul Federaţiei Ruse pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014.

Reprezentantul blocului electoral “Alegerea Moldovei — Uniunea Vamală”, Tatiana Niţa, a menţionat că au mai rămas doar 25 de zile până când istoria Moldovei poate cunoaşte o nouă schimbare.

Potrivit ei, cetăţenii moldoveni, atunci când au plecat la muncă în Rusia, nu s-au gândit că într-o bună zi nu li se va permite să voteze, că statul va uita şi îşi va bate joc de ei.

“Suntem aici în faţa Guvernului ca să le amintim celor la guvernare că întra-adevăr în Federaţia Rusă sunt 700 de mii de cetăţeni moldoveni, dacă ei nu au uitat, că ei sunt moldoveni într-un stat străin pentru că acasă nu au putut şi nu au cunoscut unde să meargă să lucreze. Suntem aici pentru că şi noi am fost la Moscova, ne-am întâlnit cu aceşti moldoveni şi transmitem mesajul lor — ei vor să voteze, ei vor să revină acasă” a spus Tatiana Niţa.

Amintim că astăzi în preajma Guvernului RM a avut loc o acţiune de protest împotriva deciziei cabinetului de miniştri de a deschide doar 5 secţii de votare pe teritoriul Federaţiei Ruse.

Organizatorul a fost blocul electoral “Alegerea Moldovei — Uniunea Vamală”.

Sursa: www.psdm.md