Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiBeAMUV

Cum să evităm lichidarea statului moldovenesc?

|versiune pentru tipar| BeAMUV, 14 noiembrie 2014

Blocul electoral “Alegerea Moldovei — Uniunea Vamală” propune un şir de măsuri cu ajutorul cărora se va elimina odată şi pentru totdeauna riscul pierderii statalităţii moldoveneşti.

Despre cum poate fi soluţionată problema a vorbit în cadrul unei emisiuni la TVC21 unul din liderii blocului, Sergiu Coropceanu.

În programul blocului sunt incluse 2 legi pe care candidaţii la funcţia de deputat se obligă să le înainteze pentru examinare în Parlamentul RM şi să voteze pentru adoptarea lor.

Prima lege este interzicerea persoanelor cu cetăţenie dublă să ocupe funcţii de stat.

“De ce are loc procesul românizării şi apar riscuri de pierdere a statalităţii moldoveneşti? În ultimul timp în Parlament, Guvern şi Curtea Constituţională stau funcţionari cu cetăţenie dublă. Ei trăiesc în Moldova ca într-o deplasare de serviciu şi nu se tem să fure, deoarece ştiu că vor pleca, iar UE nu-i va preda. Cetăţenii RM pot avea cetăţenie dublă, dar noi vorbim despre persoane care au luat decizia să servească poporul moldovenesc şi statul. Iar primind al doilea paşaport, oamenii dau jurământ să servească altă ţară” a spus Coropceanu.

A doua lege pe care blocul planifică să o adopte în legătură cu aceasta, este legea privind interzicerea activităţii partidelor politice, organizaţiilor obşteşti şi mass-mediei, care îndeamnă la lichidarea statalităţii moldoveneşti.

“Republica Moldova nu poate să se dezvolte deoarece în loc să se gândească la economie, noi ne gândim de cine trebuie să se unească Moldova — de România sau Federaţia Rusă” a menţionat politicianul.

Măsurile şi obligaţiile menţionate se conţin în contractul obştesc cu candidaţii la funcţia de deputat din partea blocului cu cetăţenii Moldovei, potrivit căruia candidaţii poartă răspundere penală pentru neîndeplinirea promisiunilor electorale.

Sursa: www.psdm.md