Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiBeAMUV

Cetăţenii RM au protestat împotriva vizitei lui Petr Poroşenko

|versiune pentru tipar| BeAMUV, 20 noiembrie 2014

Astăzi cetăţenii moldoveni au ieşit la un miting de protest împotriva vizitei în ţară a preşedintelui Ucrainei, Petr Poroşenko.

Potrivit protestatarilor, Poroşenkko a venit să se împartă cu experienţa sa “sângeroasă” cu autorităţile moldoveneşti.

Cetăţenii au ieşit la protest pentru a arăta că poporul Moldovei este pentru pace în ţară şi condamnă războiul din Ucraina. Potrivit protestatarilor, Petr Poroşenko este preşedintele care continuă războiul în loc să-l oprească.

Acţiunea de protest a fost organizată de blocul electoral “Alegerea Moldovei — Uniunea Vamală”. După cum a declarat liderul blocului, Victor Şelin, Poroşenko a venit în ajunul alegerilor parlamentare din Moldova pentru a susţine partidele de la guvernare.

“Vizita lui Poroşenko este un semn că pe pământurile noastre poate veni războiul” a comentat vizita preşedintelui ucrainean Şelin.

Poliţia, invocând la dispoziţia primarului general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, nu le-a permis protestatarilor să se apropie de reşedinţa preşedintelui RM, la care a venit coloana de maşini a preşedintelui ucrainean. Poliţiştii au apelat la forţă şi s-ai încăierat cu cetăţenii pentru a nu le permite să se apropie nici de gard.

“Păcat că poliţia face tot ca Poroşenko să nu vadă că cetăţenii moldoveni sunt împotriva vizitei acestuia, împotriva războiului din Ucraina şi militează pentru pace pe pământul moldovenesc. El nu va vedea că cetăţenii RM nu doresc ca simbolul războiului din Ucraina să devină simbolului începutului unui război în Moldova” a adăugat Şelin.

Pe strada Bucureşti, în preajma reşedinţei preşedintelui RM au fost parcate autobuze pentru ca Poroşenko şi reprezentanţii conducerii moldoveneşti să nu-i vadă pe protestatari.

Sursa: www.psdm.md