Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiBeAMUV

Votaţi “Alegerea Moldovei — Uniunea Vamală”

|versiune pentru tipar| BeAMUV, 28 noiembrie 2014

În această duminică, pe 30 noiembrie, vor avea loc alegerile parlamentare din Republica Moldova. La alegeri participă partide politice, candidaţi independenţi şi blocul electoral “Alegerea Moldovei — Uniunea Vamală”.

De ce trebuie să acordaţi votul blocului?

Partidele politice şi organizaţiile obşteşti care au intrat în bloc, pe parcursul mai multor ani au luptat consecvent pentru o idee comună — Aderarea Moldovei la Uniunea Vamală.

Semnarea Acordului înrobit de Asociere cu Uniunea Europeană, declararea Moldovei aliat militar a SUA, prezentarea planului de acaparare a Moldovei de către preşedintele şi prim-ministrul României, românizarea organelor conducerii, distrugerea sistemului educaţiei, situaţia economică catastrofală, scăderea nivelului de trai a pensionarilor şi riscul de a pierde dreptul la angajarea a cetăţenilor moldoveni în Federaţia Rusă au fost principalele motive a luării deciziei privind formarea blocului.

Denumirea blocului — “Alegerea Moldovei — Uniunea Vamală” — înseamnă că unica soluţie pentru păstrarea statului moldovenesc şi renaşterea ţării este aderarea Moldovei la Uniunea Vamală, iar mai târziu şi la Uniunea Economică Eurasiatică.

Ţările Uniunii Vamale au hotărât să scape de dependenţa de credite faţă de SUA şi UE şi să dezvolte economia naţională datorită retribuirii pieţei de producere în dependenţă de specificul economiei fiecărei ţări-membre.

În ţările UE se produce tot ceea ce poate produce şi Republica Moldova. De aceea ţările UE sunt concurenţi puternici şi duri pentru economia noastră. Totodată, în ţările Uniunii Vamale în cantităţi mici se produce ceea ce poate propune Moldova. În acelaşi timp, în Uniunea Vamală se produce ceea de ce are nevoie ţara noastră.

Peste 50% din cetăţenii care locuiesc în Republica Moldova insistă pentru aderarea ţării la Uniunea Vamală.

Peste 600 de mii de cetăţeni Moldoveni ce muncesc în Federaţia Rusă, susţin această idee.

Candidaţii la funcţia de deputat din partea blocului electoral sunt unicii politicieni responsabili, care au fost de acord să semneze cu cetăţenii contractul privind răspunderea pentru minţirea alegătorilor.

Ei şi-au asumat următoarele obligaţiuni:

Mai mult ca atât, membrii blocului electoral, ca nimeni alţii, au luptat pentru dreptul emigranţilor moldoveni ce se află pe teritoriul Federaţiei Ruse la exprimarea liberă a voinţei.

S-a realizat o muncă enormă pentru a-i convinge pe reprezentanţii guvernării să le ofere posibilitatea concetăţenilor noştri să voteze.

Guvernarea a rămas indiferentă, dar poporul a realizat care forţă este de partea lor.

Nu fiţi indiferenţi faţă de viitorul vostru.

Duminică, pe 30 noiembrie, veniţi la secţia de votare şi votaţi pentru blocul electoral “Alegerea Moldovei — Uniunea Vamală” — numărul 10 în buletinul de vot.

Victor Şelin s-a adresat membrilor Partidului “Patria” şi susţinătorilor aderării Moldovei la UV

Liderul blocului electoral “Alegerea Moldovei — Uniunea Vamală”, Victor Şelin, s-a adresat către membrii şi simpatizanţii partidului politic “Patria”, susţinătorilor aderării Moldovei la Uniunea Vamală.

Ceea prin ce au trecut susţinătorii Partidului “Patria” în ultimele zile, Victor Şelin şi Partidul Social Democrat au retrăit în anul 2012, când conform deciziei Comisiei Electorale Centrale, cetăţenilor RM nu le-au permis să organizeze referendumul privind aderarea Moldovei la Uniunea Vamală. Şi atunci, şi acum, CEC a călcat în picioare speranţa oamenilor la o viaţă mai bună.

Victor Şelin consideră că autorităţile moldoveneşti se aşteaptă că susţinătorii Partidului “Patria” nu vor merge la alegeri sau vor strica buletinul de vot.

Pentru a-i pedepsi pe cei ce se consideră mai presus de normele morale, trebuie de făcut ceea la ce ei nu se aşteaptă şi se tem — să mergem la alegeri şi să alegem o nouă conducere.

Victor Şelin a îndemnat să se voteze pentru blocul electoral “Alegerea Moldovei — Uniunea Vamală”, care au demonstrat prin fapte că membrii şi liderii acestuia nu s-au vândut partidelor de la guvernare şi puterilor externe.

Adresarea lui Sergiu Coropceanu către susţinătorii blocului “Alegerea Moldovei — Uniunea Vamală”

Şeful staff-ului electoral al blocului “Alegerea Moldovei — Uniunea vamală”, Sergiu Coropceanu, avenit cu o adresare către susţinătorii blocului.

El le-a mulţumit susţinătorilor blocului pentru faptul că în decurs a 4 ani au rămas alături de partidele şi organizaţiile care au intrat în formaţiune.

“Alegerea Moldovei — Uniunea Vamală” — este unica putere în opoziţie care s-a luptat cu adevărat cu fărădelegile actualei guvernări. Mai mult ca atât, blocul a elaborat proiecte economice şi sociale pentru renaşterea Moldovei.

Coropceanu a îndemnat toţi cetăţenii să meargă la vot pe 30 noiembrie şi să încreadă guvernarea blocului electoral.

Este unica decizie corectă care va duce la schimbări spre bine.

Candidaţii la funcţia de deputat din partea blocului sunt convinşi că ţara trebuie condusă de popor, dar nu de clanuri oligarhice.

Fiecare din candidaţi a oferit o garanţie că va realiza toate promisiunile electorale semnând un contract obştesc cu cetăţenii.

Sursa: www.psdm.md