Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiBeAMUV

“Alegerea Moldovei — Uniunea Vamală” solicită ca alegerile să fie considerate invalide

|versiune pentru tipar| BeAMUV, 1 decembrie 2014

Blocul electoral “Alegerea Moldovei — Uniunea Vamală” se adresează către partidele care nu sunt de acord cu modul de desfăşurare al procesului electoral de pe teritoriul Federaţiei Ruse, cerându-le să nu recunoască rezultatele alegerilor.

Liderii şi membrii blocului sunt revoltaţi de faptul că mii de cetăţeni moldoveni din Rusia au fost lipsiţi de posibilitatea de a vota. Mulţi din ei au stat câteva ore în rând la secţiile de votare pentru a vota, dar pentru majoritatea nu au ajuns buletine de vot.

Observatorii blocului au adunat materiale care demonstrează faptul că cetăţenilor li s-a îngrădit dreptul constituţional la exprimarea voinţei.

Aceste materiale vor fi transmise Comisiei Electorale Centrale.

“Alegerea Moldovei — Uniunea Vamală” colectează semnături pentru anularea alegerilor

În legătură cu încălcarea drepturilor constituţionale ale cetăţenilor aflaţi pe teritoriul Federaţiei Ruse, alegerile trebuie să fie considerate invalide şi să fie repetate.

Declaraţia a fost făcută de membrii blocului electoral “Alegerea Moldovei — Uniunea Vamală”.

După cum a declarat liderul formaţiunii, Victor Şelin, blocul va face un apel către Comisia Electorală Centrală, Guvernul şi Parlamentul RM, solicitând anularea rezultatelor alegerilor.

El a venit cu un apel către partidele de stânga — PSRM şi PCRM, precum şi către partidele care nu au trecut în Parlament, îndemnându-i să facă o declaraţie comună despre faptul că alegerile au fost desfăşurate ilegal.

Menţionăm că conform legii, alegerile pot fi organizate până la sfârşitul lunii februarie 2015.

Sursa: www.psdm.md