Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiMPA

Decalogul Guvernării Antimafie: Nicio obligaţiune în afara interesului public!

|versiune pentru tipar| MPA, 21 septembrie 2014

Partidul Politic Mişcarea Populară Antimafie are drept scop primordial transformarea Republicii Moldova într-un stat modern european, membru cu drepturi depline al Uniunii Europene.

Mişcarea Populară Antimafie consideră că:

Republica Moldova este un stat capturat, iar instituţiile statului sunt subordonate intereselor de grup ale Clanurilor Mafiote.

Justiţia deserveşte interesele grupărilor politico-mafiote şi nu mai poate fi reformată.

Republica Moldova nu are suficientă capacitate de administrare a treburilor publice. Administraţia publică este excesiv birocratizată, coruptă şi ineficientă. Finanţele publice ratează cea mai mare parte a veniturilor, iar politicile bugetar-fiscale, perimate şi inechitabile, subminează economia naţională.

Actuala Guvernare (PLDM, PLR, PD şi aliaţii lor PL), acoperită de lozinca Integrării Europene, a delapidat proprietatea publică, a utilizat funcţiile publice pentru îmbogăţire personală, iar cetăţenii au fost abandonaţi în sărăcie, şomaj şi lipsa oricăror perspective la un mod de viaţă asigurat, sănătos şi demn.

Partidul Comuniştilor şi derivatele lui de pe stânga spectrului politic nu sunt o alternativă, nu au modele viabile de combatere a fenomenelor mafiote şi nu propun perspective de dezvoltare modernă a statului. Aceste partide reprezintă, sub toate aspectele, un pericol real pentru viitorul ţării noastre de stat european, modern, independent şi democratic.

Mişcarea Populară Antimafie vine, în această campanie electorală, să vă ceară votul pentru îndeplinirea unui program de modernizare a ţării ce conţine măsuri imediate şi de perspectivă.

Dintre cele imediate sunt schimbările radicale în sistemul judecătoresc şi de drept prin înlocuirea completă a întregului corp judecătoresc şi cel al procurorilor. Această măsură va fi aplicată cu scopul instaurării Dictaturii Statului de Drept şi va conduce, în scurt timp, la sechestrarea averilor provenite din marea corupţie şi pedepsirea publică şi exemplară a capilor grupărilor mafiote.

Programul Mişcării Populare Antimafie este sub forma unui Decalog al Guvernării Antimafie ce reprezintă un angajament politic şi moral.

DECALOGUL GUVERNĂRII ANTIMAFIE

1. Nu vom fura!

Nu vom fura şi vom deferi justiţiei, în primul rând, pe fiecare funcţionar asupra căruia va exista o bănuială rezonabilă că a încălcat legea şi vom cere, prin lege, un spor de pedeapsă de până la 10 ani privaţiune de libertate pentru crimele săvârşite de persoane cu funcţii publice.

2. Nu vom minţi!

Nu vom minţi în niciuna dintre faptele noastre aşa cum o fac câteva generaţii de politicieni laşi. Vom spune doar adevărul, oricât de crud ar fi el. În acest sens, vom face o evaluare a întregii activităţi administrative, economice şi financiare a statului cu scopul depistării fraudelor şi restabilirii echităţii sociale pentru ultimii 23 de ani — de la Bonurile Patrimoniale până la înstrăinarea Băncii de Economii şi Aeroportului Internaţional Chişinău. La guvernare, vom acţiona în vederea depistării, prevenirii şi pedepsirii faptelor de corupţie săvârşite de funcţionari publici, de la Preşedintele ţării şi până la cel mai mic funcţionar, indiferent de merite şi de apartenenţă politică.

3. Nu vom tolera!

Nu vom tolera o administraţie de stat masivă, greoaie, coruptă şi ineficientă. Vom reduce Cabinetul de miniştri până la 8 ministre, vom lipsi miniştri de vile guvernamentale, vom desfiinţa parcul de maşini al instituţiilor administraţiei de stat. Nu vom tolera dreptul de posesie asupra bunurilor furate de către funcţionari publici în toată perioada de după declararea Independenţei. În acest sens, prima lege care o vom adopta este Legea Sechestrului de Stat pe bunurile asupra cărora există cea mai mică bănuială de agonisire prin fapte de corupţie sau abuz de serviciu.

4. Nu vom accepta!

Nu vom accepta perpetuarea Statului Mafiot. Vom introduce, într-un termen de câteva luni, Dictatura Statului de Drept. Întru înfăptuirea acestui deziderat ne vom adresa Comisiei Europene să ne sprijine cu o Misiune Europeană de Supremaţie a Legii compusă din judecători şi procurori din ţările Uniunii Europene. Mandatul misiunii va fi de doi ani cu posibilitatea prelungirii lui până la trei ani, în cazuri de extremă necesitate.

5. Nu vom admite!

Nu vom admite delapidarea veniturilor publice, iar într-un an de zile le vom dubla veniturile, atât la Bugetul de Stat cât şi la cel al Asigurărilor Sociale. În acest scop, vom purcede imediat la reorganizarea Serviciului Vamal şi a celui Fiscal într-un departament al veniturilor. Vameşii şi inspectorii fiscali vor fi concediaţi. Noii angajaţi, pentru o perioadă de trei ani, vor fi în proporţie de 70 la sută, specialişti din statele Uniunii Europene.

6. Nu vom părăsi!

Nu vom părăsi pe nimeni în drumul nostru spre Integrarea Europeană. Pe nimeni, nici pe vorbitorii de limbă rusă, nici pe minorităţile etnice, nici pe bătrâni, nici pe concetăţenii noştri cu dezabilităţi. Vom dubla, într-un an de zile, pensiile şi indemnizaţiile sociale. Vom asigura drepturile tuturor cetăţenilor la sănătate, la muncă şi la viaţă.

7. Nu vom lăsa!

Nu vom lăsa pedagogii şi medicii la voia întâmplării. În jumătate de an, vom elabora şi vom începe implementarea unui program de reabilitare socială a medicilor şi profesorilor, care va cuprinde majorări de salariu şi pachete sociale pe perioade de până la 25 de ani. Vom aloca 16% din P.I.B pentru Educaţie, care va fi declarat Domeniu Strategic Prioritar.

8. Nu vom permite!

Nu vom permite ca agricultura să fie aruncată în haos, monopoluri şi lipsa oricăror perspective de dezvoltare şi extindere a pieţei pentru produsele agricole moldoveneşti. În acest sens, statul va crea şi, ulterior, va licita infrastructura de colectare, păstrare şi vânzare a producţiei agricole. Vom asigura, prin măsuri de control şi pedeapsă, cheltuirea eficientă a fondurilor europene şi nu vom admite delapidarea lor. Vom proteja fiecare leu investit în agricultură sau altă iniţiativă privată. Vom atrage investiţii în industria de prelucrare a producţiei agricole.

9. Nu vom ceda!

Nu vom ceda niciun pas în intenţia de urmărire legală şi fără compromis a celor care au săvârşit acte de corupţie, trafic de influenţă sau abuz de putere, a celor care au creat organizaţii criminale de tip mafiot. Statul va acţiona hotărât şi fără tăgadă în vederea asigurării capturării, condamnării şi deferirii justiţiei a celor care vor încerca să utilizeze banii furaţi pentru a scăpa de o justiţie dreaptă şi exemplară.

10. Nu vom trăda!

Nu vom trăda şi nu vom înşela aşteptările cetăţenilor Republicii Moldova în numele cărora am pornit această luptă necruţătoare pentru schimbarea la faţă a ţării noastre.

Nu vom acţiona decât în interes public şi nu vom admite ca oamenii politici să aibă obligaţiuni în afara interesului public.

Ne vom asuma angajamente pentru fiecare an de guvernare în parte. Vom face evaluări la sfârşitul fiecărui an şi vom concedia pe fiecare dintre cei care nu vor îndeplini angajamentele asumate.

Dacă, după doi ani de guvernare, nu vor fi îndeplinite majoritatea angajamentelor asumate, ne vom depune demisia de onoare şi vom anunţa alegeri parlamentare anticipate.

STIMAŢI ALEGĂTORI!

ÎN ACEASTĂ CAMPANIE ELECTORALĂ, NOI, MEMBRII PARTIDULUI POLITIC MIŞCAREA POPULARĂ ANTIMAFIE, NE PROPUNEM ÎN CALITATE DE SERVITORI AI INTERESULUI PUBLIC.

VOTAŢI LISTA ELECTORALĂ A MIŞCĂRII POPULARE ANTIMAFIE ŞI, DE DATA ASTA, NU VEŢI GREŞI.

AŞA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU!

Sursa: www.antimafie.md