Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiMPA

Reprezentanţi ai presei manipulează la comanda Mafiei

|versiune pentru tipar| MPA, 27 octombrie 2014

La data de 27.10.2014, ora 09:07, portalul de ştiri “Deschide” (www.deschide.md), a publicat o ştire cu titlul “CEC a sancţionat partidul lui Sergiu Mocanu în urma unei sesizări a PD”, autor Svetlana Maftei.

Ţinem să notificăm prezentarea unei informaţii eronate şi a unei atitudini tendenţioase, inechitabile şi lipsită de profesionalism a portalului de ştiri “Deschide” în prezentarea ştirii menţionate mai sus despre Hotărârea CEC cu privire la contestaţia Partidului Democrat împotriva partidului Mişcarea Populară Antimafie din 24 octombrie 2014.

Cităm din ştire: “Comisia Electorala Centrală a adoptat o hotărâre prin care sancţionează Mişcarea Populară Antimafie, condusă de Sergiu Mocanu şi interzice repetarea acţiunilor agresive ale acestuia.”

În fapt: Comisia Electorală Centrală a adoptat o Hotărâre prin care avertizează şi nu sancţionează Mişcarea Populară Antimafie, iar calificativul “acţiunilor agresive” nu-l găsiţi nicăieri în textul Hotărârii CEC şi este o atitudine subiectivă a portalului — lucru inadmisibil în prezentarea unei ştiri.

La fel, cităm din ştire: “Amintim că reprezentanţii MPA au organizat pe 21 ocrombrie în satul Cobâlea, raionul Şoldăneşti, mai multe acţiuni de destabilizare a evenimentelor desfăşurate de Partidul Democrat.”

În fapt, partidul Mişcarea Populară Antimafie, prin echipele sale mobile organizează întruniri cu alegătorii acolo unde doreşte şi este în drept constituţional şi legal potrivit Art. 5 şi Art. 12 din Leagea privind întrunirile, să facă acest lucru, precum a făcut-o în mod paşnic şi democratic în satul Cobâlnea, raionul Şoldăneşti, iar calificarea de către portal a acestor acţiuni ale partidului Mişcarea Populară Antimafie drept “acţiuni de destabilizare a evenimentelor desfăşurate de Partidul Democrat” denotă lipsă totală de profesionalism jurnalistic, rea credinţă, manipulare şi servilism politic faţă de un concurent electoral — Partidul Democrat.

Mai mult decât atât, partidul Mişcarea Populară Antimafie a publicat pe site-ul său oficial www.antimafie.md, în aceeaşi zi, 24 octombrie 2014, data emiterii Hotărârii respective a CEC, un Comunicat de presă prin care şi-a prezentat poziţia sa asupra deciziei Comisiei Electorale Centrală, însă, portalul “Deschide” a publicat doar Comunicatul Partidului Democrat.

Sursa: www.antimafie.md