Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPCRM

Sesizare CEC privind respectarea prevederilor legale privind desfăşurarea alegerilor

|versiune pentru tipar| PCRM, 6 octombrie 2014

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a depus astăzi, 6 octombrie, o sesizare la Comisia Electorală Centrală. PCRM indică asupra faptului că în conformitate cu art.47 alin.(3) din Codul electoral agitaţia electorală se admite numai după înregistrarea concurentului electoral de către organul electoral. În vederea înregistrării în calitate de concurenţi electorali, la 3 octombrie 2014 Comisia Electorală Centrală a primit actele şi a stabilit ordinea prealabilă de înscriere în buletinul de vot a cincisprezece formaţiuni politice. Potrivit Codului electoral înregistrarea candidaţilor desemnaţi în alegeri se efectuează în decursul a 7 zile de la data primirii actelor.

În sesizarea depusă la CEC, PCRM a atras atenţia asupra faptului că pe data de 5 octombrie 2014, Partidul Democrat din Moldova a organizat o acţiune de prezentare a viitorilor deputaţi din partea sa, utilizînd simbolica partiinică şi sloganul electoral “Creştem Moldova!”. Preşedintele partidului a îndemnat alegătorii să-i susţină în scrutinul electoral parlamentar, cităm: “…îi invităm, îi chemăm respectuos pe oameni să vină cu noi…”.

Prin asemenea acţiune Partidul Democrat, nefiind înregistrat în cursa electorală a încălcat grosolan prevederile electorale, or toţi concurenţii electorali participă, pe bază de egalitate, la campania electorală şi beneficiază de drepturi egale.

Ţinînd cont de cele expuse mai sus, PCRM a solicitat Comisiei Electorale Centrale să supravegheze cu stricteţe respectarea prevederilor legale privind desfăşurarea alegerilor de către toate formaţiunile politice, inclusiv, Partidului Democrat din Moldova.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md