Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPCRM

Vizita Preşedintelui PCRM, Vladimir Voronin în raionul Donduşeni

|versiune pentru tipar| PCRM, 12 octombrie 2014 | 

Astăzi, 12 octombrie, Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin a avut întîlniri cu cetăţenii din satul Baraboi, raionul Donduşeni şi cu locuitorii centrului raional Donduşeni.

În cadrul acestor întîlniri liderul PCRM a prezentat cele mai importante aspecte ale programului electoral şi s-a referit la situaţia social-politică din republică. Oamenii s-au arătat dezamăgiţi de condiţiile în care trăiesc în prezent şi de lipsa de atitudine a autorităţilor faţă de propriul popor.

Nemulţumirile alegătorilor sînt legate în special, de pensile şi salariile mizere care nu le permit să-şi asigure existenţa, de faptul că în prezent majoritatea locurilor în instituţiile de învăţămînt superior sînt pe bază de contract iar resursele financiare de care dispun aceştea nu le permite să-şi trimită copii la studii. O altă problemă abordată de locuitorii raionului Donduşeni este lipsa pieţei de desfacere pentru produsele agricole după ce puterea de la Chişinău a ratificat Acordul de Asociere cu UE.

La rîndul său, Preşedintele PCRM a spus că sărăcia în care trăiesc astăzi oamenii se datorează unei puteri corupte or, pentru prima dată în istoria Moldovei, ţara este guvernată de personae care au fost demise pentru corupţie, lucru constatat şi de Curtea Constituţională.

De asemenea, Vladimir Voronin a afirmat că programul cu care vine PCRM în alegerile din 30 noiembrie este elaborat în strictă conformitate cu necesităţile oamenilor. Acesta a fost formulat în baza a peste 11 mii de propuneri venite din toate localităţile republicii. PCRM propune proiecte concrete care vor permite îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale cetăţenilor prin modernizarea economiei şi prin crearea condiţiilor sociale echitabile, a spus Voronin. Totodată, PCRM îşi propune să redeschidă toate şcolile închise de Coaliţia de la guvernare, iar studiile în domeniile medicină şi pedagigie să fie gratuite.

La întîlnirile din raionul Donduşeni, Preşedintele PCRM a oferit detalii şi despre lista de candidaţi ai PCRM care întruneşte specialişti din diverse domenii, capabili să pună umărul la relansarea tuturor sectoarele de importanţă strategică pentru Moldova. În lista PCRM sînt şi doi reprezentanţi ai raionului Donduşeni — Anastasie Pavlov şi Valeriu Juraveţ.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md