Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPCRM

Violeta Ivanov: PCRM este unicul partid care întotdeauna a fost, este şi va fi pentru Moldova, pentru pace, stabilitate, prosperitate, bunăstare şi viaţă demnă pentru fiecare cetăţean

|versiune pentru tipar| PCRM, 29 octombrie 2014

Discurs prezentat de deputatul PCRM, Violeta Ivanov în timpii de antenă oferiţi de Moldova 1

Stimaţi concetăţeni!

5 ani de zile am fost privaţi de posibilitatea să ieşim în faţa dumneavoastră prin intermediul televiziunii, chiar şi astăzi ni se oferă doar 5 minute. În condiţii de presiune fără precedent asupra Partidului comuniştilor şi blocaj informaţional total din partea structurilor controlate de guvernanţi, am fost lipsiţi de orice posibilitate de a vă informa corect despre ceea ce se întîmplă în ţară, iar dumneavoastră vi s-a închis practic orice posibilitate de a auzi adevărul, sau un alt punct de vedere decît cel impus de guvernare.

5 ani de minciună, umilinţă, trădare, şi distrugere. Corupţia, hoţia şi contrabanda — sunt adevăratele “realizări” ale acestei guvernări.

Actualul regim, i-a minţit pe toţi: agricultori, oameni de afaceri, pedagogi, medici, studenţi, femei, copii, pensionari, invalizi. Sunt înjosiţi toţi cetăţenii Moldovei, indiferent de naţionalitate.

5 ani guvernarea se ascunde după lozinci false, zombînd societatea prin mass-media controlată, cu vorbe goale, promisiuni deşerte şi sintagme frumoase de tipul “integrare europeană”, “poveste de succes”, “principii şi valori”, “reforme”.

Şi iată care este rezultatul acestor reforme:

Stimaţi concetăţeni!

Nu vă daţi pradă promisiunilor false şi pomenilor electorale. Deja puteţi compara haosul din ultimii 5 ani şi dezvoltarea din timpul guvernării Partidului Comuniştilor din Republica Moldova.

Anume PCRM în cei 8 ani de guvernare a dat dovadă că este unicul partid care este responsabil şi capabil să-şi realizeze promisiunile făcute alegătorilor. Anume Partidul Comuniştilor a ridicat Republica Moldova din bezna anilor ’90, a construit şi renovat şcoli, spitale, drumuri, căi ferate, gazificare, lăcaşe sfinte, port internaţional liber “Giurgiuleşti”, a ridicat economia, a redus datoria externă a statului.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova este unicul partid care întotdeauna a fost, este şi va fi pentru Moldova, pentru pace, stabilitate, prosperitate, bunăstare şi viaţă demnă pentru fiecare cetăţean.

Şi pentru a salva statul moldovenesc, PCRM propune să realizăm, împreună cu poporul, un program concret de acţiuni, bazat pe cinci priorităţi:

  1. Eliminarea criminalităţii şi a corupţiei din actul de guvernare.

    • Vom depolitiza organele de drept.
    • Funcţionarii şi judecătorii corupţi, raiderii şi contrabandiştii îşi vor pierde fotoliile şi vor fi trimişi în judecată.
    • Vom distruge sistemul oligarhic.
    • Vom elibera străzile de criminali.
    • Vom asigura ordinea publică.
  2. Restabilirea echităţii sociale.

    • Vom majora salariile, bursele, pensiile.
    • Vom asigura studii gratuite în instituţiile de învăţămînt de stat şi colegii.
    • Vom asigura locuinţe accesibile pentru familii tinere.
    • Vom face ordine în domeniul farmaceutic şi preţurile la medicamente.
    • Vom anula regulile umilitoare de susţinere a BAC-ului.
  3. Modernizarea economiei.

    • Vom realiza planul de dezvoltare “Noua industrializare” prin care vom crea în Moldova un potenţial industrial şi energetic modern, o agricultură competitivă şi zeci de mii de locuri de muncă.
  4. Consolidarea interesului naţional.

    • Vom promova politica deschiderii bazate pe un dialog permanent şi eficient atît cu Vestul, cît şi cu Estul. Vom restabili relaţiile de prietenie şi încredere cu Federaţia Rusă.
    • Aderarea la Uniunea Vamală va impulsiona reintegrarea ţării.
    • Vom consulta cu cetăţenii problemele integraţioniste ale RM printr-un referendum naţional
    • Vom consolida statutul de neutralitate a ţării.
    • Vom restabili dialogul multilateral cu Tiraspolul.
  5. Vom asigura Unitatea civică, diversitatea etnică, culturală şi lingvistică, pacea interetnică.

Stimaţi concetăţeni!

A venit timpul să stopăm dezastrul, să schimbăm situaţia pe calea democratică, paşnică, şi legală. Să participăm pe data de 30 noiembrie la alegerile parlamentare şi să votăm un partid puternic cu echipa onestă, competentă, cu abilităţi profesionale şi intelectuale, care are o atitudine respectuoasă faţă de cetăţeni — Partidul Comuniştilor din Republica Moldova!

Votaţi Partidul Comuniştilor din Republica Moldova!
Doar PCRM! Doar Voronin!

Sursa: www.pcrm.md