Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPCRM

Declaraţia fracţiunii Partidului comuniştilor din Parlamentul Republicii Moldova

|versiune pentru tipar| PCRM, 10 noiembrie 2014

Astăzi, 10 noiembrie, la Chişinău se desfăşoară lucrările Adunării Parlamentare a aşa numitei Organizaţii pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică (GUAM).

Concepută iniţial ca o structură pentru aprofundarea cooperării bilaterale şi a securităţii regionale, GUAM, a derapat în ultimii ani spre poziţionarea sa în calitate de organizaţie politică ce promovează cu vehemenţă cursul anti-rusesc, amplificînd riscurile de a transforma teritoriile statelor pe care la reprezintă în poligon de contrapunere dintre Est şi Vest.

În contextul evenimentelor tragice din Ucraina, actuala guvernare de la Chişinău, prin convocarea acestei reuniuni regionale în Republica Moldova, au purces pe calea agravării situaţiei în aspect internaţional şi a confirmării încă odată a poziţiei sale anti-ruseşti, provocînd o divizare profundă a societăţii pe criteriile vectorilor de orientare geopolitică.

Şi mai gravă apare această situaţie pe fundalul campaniei electorale ce se desfăşoară actualmente în ţara noastră. Dacă organizatorii acestei Adunări, dar şi participanţii la lucrările ei concep reuniunea în calitate de suport electoral pentru rataţii politici de la guvernare, ne rămîne să regretăm, pentru că prin aceste acţiuni stîngace se încearcă şlefuirea imaginii totalmente şifonate a partidelor ce îşi vor finaliza pe 30 noiembrie aflarea necinstită şi ruşinoasă la guvernare în Republica Moldova.

Fracţiunea PCRM în Parlamentul Republicii Moldova se expune cu toată certitudinea asupra necesităţii renunţării la acţiunile provocatoare ale partidelor din actuala guvernare, necesităţii găsirii unui consens în raporturile cu statele din UE, dar şi în special, a aprofundării relaţiilor frăţeşti şi multiseculare cu partenerul strategic al poporului moldovenesc — Federaţia Rusă.

După alegerile din 30 noiembrie, Partidul comuniştilor, revenit la guvernare, va demonstra cu toată certitudinea că o cooperare fructuoasă cu toţi partenerii ţării noastre este posibilă şi realizabilă, spre beneficiul Republicii Moldova.

Sursa: www.pcrm.md