Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPCRM

Violeta Ivanov: Partidul Comuniştilor va delega reprezentanţii săi în toate Consiliile electorale de circumscripţie, Birourile electorale ale secţiilor de votare

|versiune pentru tipar| PCRM, 12 noiembrie 2014 | 

Mesajul candidatului PCRM, Violeta Ivanov lansat în cadrul conferinţei de presă din 12 noiembrie

Stimaţi reprezentanţi ai mass-mediei, în faţa dvs. se află conducerea Staff-ului PCRM pe municipiul Chişinău şi astăzi vrem să abordăm tema campaniei electorale şi scrutinului din 30 noiembrie, făcînd referinţă la municipiul Chişinău.

Municipiul Chişinăul, în calitate de capitală a Republicii Moldova, nu este doar o carte de vizită a ţării, ci şi cea mai importantă unitate administrativ teritorială, atît ca număr a populaţiei cît şi ca pondere în economia naţională, deoarece:

În acest sens, Chişinăul are un cuvînt greu de spus în cadrul alegerilor parlamentare, ori de nivelul de dezvoltare a acestuia depinde bunăstarea majorităţii populaţiei ţării.

Avînd în vedere monopolul din piaţa mass-media, astăzi la televizor, de dimineaţa pînă seara vedem doar trei partide, Democrat, Liberal Democrat şi satelitul acestora, Socialist, care a avut menirea să voteze preşedintele unionist Timofti, pentru a menţine această guvernare şi acest dezastru încă 2 ani de zile.

În aceste circumstanţe, PCRM-ul şi-a intensificat activitatea în cadrul campaniei, punînd accent pe întrevederile cu cetăţenii.

În Staff-ul electoral al PCRM pe municipiul Chişinău sunt incluşi toţi primii secretari ai comitetelor raionale de partid, care cuprind toate cele 5 sectoare ale municipiului, ei sunt în faţa dvs., sînt oameni oneşti, competenţi, profesionişti, sînt deputaţi în Parlament, care respectiv conduc staff-urile raionale.

Cunoaşteţi că PCRM este un partid organizat, fiind bine structurat atît pe verticală cît şi pe orizontală.

Activitatea organizaţiilor primare de partid a fost organizată în aşa mod, încît să fie cuprinse toate secţiile de votare, iar mesajul PCRM-ului să ajungă la fiecare din locuitorii capitalei.

Astfel, pînă la moment, în municipiul Chişinău, candidaţii în deputaţi ai PCRM-ului, au avut peste 800 de întruniri cu cetăţenii, în colectivele de muncă, la locul de trai, în instituţii de învăţămînt, etc.

În cadrul întrevederilor, sălile sunt arhipline, cetăţenii manifestîndu-şi interesul pentru o alternativă reală actualei guvernări.

Cetăţenii fiind aduşi la limita disperării, manifestă un interes sporit faţă de alegerile din 30 noiembrie, în speranţa că viaţa lor va reveni la normal.

Mai mult ca atît, înţelegînd care este miza guvernanţilor, cetăţenii tot mai insistent solicită să fie implicaţi în monitorizarea alegerilor, pentru a nu permite guvernanţilor să le fraudeze.

Partidul Comuniştilor va delega reprezentanţii săi în toate Consiliile electorale de circumscripţie, Birourile electorale ale secţiilor de votare, precum şi va asigura ca observatorii delegaţi să monitorizeze cu stricteţe desfăşurarea alegerilor.

Astăzi, dacă priviţi televizorul, puteţi vedea doar cît de recunoscători sunt moldovenii pentru viaţa fericită pe care le-a asigurat-o PD-ul cu PLDM-ul în ultimii 5 ani.

Oamenii sunt debusolaţi, ori contrapunînd viaţa lor de zi cu zi, cu ceea ce văd la televizor, li se creează impresia, că cei ce apar pe micile ecrane duc o viaţă paralelă faţă de cetăţenii ţării.

Din aceste considerente, vrem să prezentăm opiniei publice, care sunt frământările chişinăuienilor pe care le auzim la fiecare dintre întrevederile cu locuitorii capitalei, şi anume:

Intervenţiile cetăţenilor în cadrul întrevederilor electorale au loc anume prin adresarea unor astfel de întrebări, şi nu prin cîntarea osanalelor PD-ului şi PLDM-ului, precum arată cele 5 canale TV ale lui Plahotniuc şi restul ale lui Filat.

Vrem să atragem atenţia că partidele de la guvernare nu se limitează doar la dezinformare prin intermediul mass-mediei, acestea intervin obraznic şi în cadrul întrevederilor electorale.

Staff-ul electoral al PCRM-ului pe municipiul Chişinău declară în acest sens că î-şi va desfăşura în continuare activitatea planificată, în pofida multiplelor piedici puse de guvernare. Spre dezamăgirea acestora, bîta folosită de ei, aduce avantaj opoziţiei. De exemplu, faptul că Rectorul Universităţii Agrare, Gheorghe Cimpoieş, împodobit cu fular verde, interzice studenţilor să vină la întrunirile cu candidaţii PCRM în incinta Universităţii, duce la aceea că întrunirile au loc în aer liber, în schimb discuţiile se primesc sincere, fără ca jandarmii verzi şi albaştri să poată interveni.

În aceste condiţii, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova îndeamnă cetăţenii să nu se lase manipulaţi şi intimidaţi de clica de la guvernare, pentru că la data de 30 noiembrie, guvernarea şi politicienii vor depinde de cetăţeni şi nu invers.

Îndemnăm alegătorii să-şi acorde încrederea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, pentru că este singura forţă politică, capabilă la acest moment să reîntoarcă instituţiile statului în slujba cetăţeanului, să asigure dezvoltarea ţării, echitatea socială, bunăstarea populaţiei, prin implementarea programului său electoral bazat pe 5 priorităţi:

Sursa: www.pcrm.md