Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPCRM

Contestaţie PCRM la CEC

|versiune pentru tipar| PCRM, 28 noiembrie 2014

Astăzi, 28 noiembrie, Partidul Comuniştilor din Republica Molodva a depus o contestaţie la Comisia Electorală Centrală. În document, PCRM indică asupra încălcărilor legislaţiei electorale admise de Partidul Democrat din Moldova.

Pe parcursul ultimilor două săptămîni mai mulţi radiodifuzori naţionali, printre care Prime TV, ProTV, Canal 3, Canal 2 Plus, Publika TV şi alţii au plasat cu regularitate, cu titlu de publicitate, anunţul privind concertele desfăşurate în perioada 26–27 noiembrie curent în Piaţa Marii Adunări Naţionale cu participarea vedetelor estradei naţionale şi interpreţilor de peste hotare.

Materialele publicitare privind organizarea şi desfăşurarea concertelor n-au conţinut referinţă la aspectul electoral, nu au fost făcute cu menţiuni “Achitat din Fondul electoral” şi difuzate la rubrica “Electorala 2014”, astfel, spectatorii au fost duşi în eroare prin invitaţia de a participa la un eveniment cultural, dar nu la unul electoral.

În contestaţia PCRM se mai arată că, în rezultatul examinării rapoartelor financiare ale PDM pentru perioada 10 octombrie — 20 noiembrie 2014, nu s-a constatat reflecarea acestor evenimente.

De asemenea, comuniştii mai atenţionează asupra faptului că, în cadrul concertelor menţionate interpreţii şi prezentatorii au făcut agitaţie electorală în folosul concurentului electoral PDM. La concertelel din 26 noiembrie şi din 27 noiembrie, Marian Lupu, din scenă, a îndemnat cetăţenii din Piaţa Marii Adunări Naţionale şi pe cei care au vizionat evenimentele transmise în direct de radiodifuzorul “Prime TV”, să voteze PDM.

PCRM constată că acţiunile indicate mai sus, contravin legislaţiei electorale. În special, este vorba de art.36, 38, 641 din Codul Electoral.

PCRM solicită Comisiei Electorale Centrale să avertizeze concurentul electoral Partidul Democrat din Moldova pentru încălcarea legislaţiei electorale şi obligarea acestuia să respecte prevederile Codului electoral.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md