Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPCRM

Declaraţia Staff-ului electoral republican al PCRM

|versiune pentru tipar| PCRM, 28 noiembrie 2014

Deşi, pînă la alegerile parlamentare din 30 noiembrie a ramas puţin peste 24 de ore, factorul extern continuă să fie prezent şi să se implice în afacerile interne ale RM.

Staff-ul republican al PCRM îşi exprimă profunda indignare în legătură cu declaraţiile de azi ale Preşedintelui ales al României, Klaus Iohannis cu privire la susţinerea unui partid politic din Moldova. În primul rînd, este inadmisibil ca un reprezentant al puterii dintr-o ţară vecină să se amestece în procesul electoral din Moldova. În al doilea rînd, însă, nu după importanţă, este extrem de şubredă poziţia exprimată de Klaus Iohannis la Chisinău în legătură cu susţinerea unui partid în rîndul căruia sînt persoane care au fost demise pentru corupţie. Or, pe primele poziţii în lista de candidaţi a PLDM fugurează persoane care au fost declarate corupte chiar şi de Curtea Constituţională din RM, a cărei componenţă este formată din cetăţeni ai României.

De asemenea, poate fi pusă la îndoială poziţia fermă exprimată de Iohannis în campania pentru Cotroceni cu privire la decizia categorică, în caz de cîştig, de a lupta cu corupţia în ţara sa.

În condiţiile în care, un Preşedinte ales îşi doreşte pentru poporul său să fie eliberat de sub dominaţia clanurilor oligarhice şi a corupţiei ar fi bine ca şi vecinilor săi să le dorească acelaşi lucru. Preşedintele ales al Romaniei a decis altfel, să se implice în treburile interne ale statului vecin prin promovarea, contrar normelor legale şi morale, a unor personaje care au dus Moldova la degradare.

Staff-ul electoral republican al PCRM, îndeamnă autorităţile electorale de la Chişinău să nu admită ca în scrutinul pentru parlamentarele din 30 noiembrie să fie prezent factorul extern, indiferent de zona geografică a acestuia şi de statut.

Staff-ul electoral republican al PCRM
Sursa: www.pcrm.md