Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

PDM a lansat “Cinci piloni pentru familiile din Moldova” — angajament pentru sprijinirea familiei

|versiune pentru tipar| PDM, 17 septembrie 2014 | 

Partidul Democrat a lansat astăzi un angajament punctual pentru a sprijini familiile, denumit “Cinci piloni pentru Familiile din Moldova”. Anunţul a fost făcut de preşedintele PDM, Marian Lupu, în cadrul unui briefing de presă susţinut în prezenţa a trei colege democrate — miniştrii Valentina Buliga şi Monica Babuc şi parlamentarul Valentina Stratan. Potrivit liderului PDM, cei Cinci piloni pentru familiile din Moldova vor defini politicile partidului din următorii ani şi reprezintă nu doar un angajament politic, ci şi unul de suflet pentru democraţi.

Astfel, PDM îşi asumă, în primul rând, să lupte pentru bunăstarea fiecărei familii. În acest scop, democraţii lucrează pentru a creşte economia Moldovei, aşa încât “garanţiile şi serviciile pentru fiecare casă trebuie să fie accesibile tuturor familiilor, indiferent de situaţia lor socială”. De asemenea, PDM va ocroti copiii, susţinându-i pe ei şi pe părinţi. În realizarea acestui angajament Partidul Democrat se va axa pe tot ceea ce înseamnă condiţii bune de creştere a copiilor şi de siguranţă şi protecţie pentru ei.

Cel de-al treilea pilon se referă la susţinerea familiilor care nasc şi care au mulţi copii, prin dezvoltarea politicilor şi suportul statului în această privinţă.

Totodată, PDM va lupta ca să ţină familiile din Moldova împreună, unite, acesta fiind cel de-al patrulea punct al angajamentului pentru familii. “Vom face totul pentru a crea locuri de muncă mai bune aici, acasă şi acum — acesta este calea ca Moldova să fie prosperă, iar oamenii — împreună”, a explicat Marian Lupu.

Liderul democrat a punctat că un obiectiv importat asumat de PDM este îmbunătăţirea locului şi rolului Femeii în comunităţile noastre. Potrivit lui Marian Lupu, PDM va pune capăt discriminării de gen, mai ales în ce priveşte angajarea în câmpul muncii şi vom promova respectul pentru tot ceea ce fac femeile.

Preşedintele PDM a arătat că prin acest angajament, PDM demonstrează că ascultă de oamenii din Moldova.

“Discuţiile recente cu cetăţenii din sate şi oraşe ne-au convins de un lucru: trebuie să privim problemele ţării prin prisma situaţiei familiilor din Republica Moldova. (…) Nu politica fără adresă interesează pe oameni, nu polemici şi nu dezbateri despre Putere, ci soarta celor apropiaţi şi atmosfera din propria casă”, a spus Marian Lupu.

Potrivit preşedintelui PDM, în săptămânile şi lunile următoare, democraţii vor oferi mai multe detalii despre modul concret în care aceştia văd “satisfacerea nevoilor de azi şi de mâine ale familiei din Moldova”.

La sfârşitul săptămânii trecute, democraţii au anunţat că se angajează să facă o prioritate naţională din interesele familiilor din Moldova, cu prilejul unui eveniment dedicat familiei, pe care l-au organizat într-un parc din Chişinău.

Sursa: www.pdm.md