Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Marian Lupu: Să crezi în oameni, aceasta este Puterea!

|versiune pentru tipar| PDM, 25 septembrie 2014

Republica Moldova încearcă în această perioadă să-şi croiască un viitor mai bun, bazat pe bunăstare şi siguranţă.În trecutul nostru apropiat şi îndepărat am avut de înfruntat multe dificultăţi şi, de fiecare dată, noi le-am depăşit cu bine. Oamenii Moldovei ştiu că nu există provocări cărora să nu le putem face faţă.

PDM consideră că acum e momentul pentru idei noi şi de o schimbare de abordare în politică. Este nevoie de măsuricare să creeze locuri de muncă, să îmbunătăţească sistemul nostru de învăţământ, să ofere mai multă siguranţă pentru familiile şi comunităţile noastre locale.

La începutul acestei săptămâni am organizat un forum economic, în cadrul căruia ne-am consultat cu specialişti şi oameni de afaceri. Ca atare, acum vă putem anunţa că, prinnoile măsuri pe care PDM le pregăteşte, vom dezvolta întreprinderile mici şi mijlocii din Moldova, iar agricultorii noştri vor putea să-şi vândă mai bine produsele pe pieţele externe. În acelaşi timp, vom investi mai mult în oameni, în special în tinerii noştri, vom atrage investiţii străine şi vom îmbunătăţi infrastructura naţională. Vom face tot posibilul ca să existe mai multe şanse pentru fiecare moldovean aici,în ţara noastră, pentru ca familiile să rămână unite şi să avem un nivel de trai mai ridicat pentru toţi cetăţenii Moldovei.

PDM s-a angajat să apere dreptul copiilor din Republica Moldova de a trăi într-o ţară sigură şi de a avea parte de o educaţie şcolară solidă. De asemenea, PDM va propune măsuri concrete pentru a îmbunăţi locul femeilor în societatea noastră şi pentru a menţine familiile unite. Vomoferi sprijin sporit pentru toate familiile Moldovei.

PDM este partidul tuturor cetăţenilor Moldovei, iar în fiecare zi din ultimii ani, echipa PDM a lucrat cu folos pentru Moldova, făcând lucruri care au schimbat în bine vieţile oamenilor. PDM a luptat pentru ridicarea vizelor şi pentru libertatea tuturor moldovenilor de a călători în Uniunea Europeană. PDM a reuşit în ultimul an de zile, prin Ministerul Transporturilor, să modernizeze peste 700 de kilometri de drumuri locale, iar prin Ministerul Economiei — să creeze 6500 de noi locuri de muncă în zonele economice libere şi parcurile industriale din Republica Moldova. Suntem alături şi de moldovenii noştri din diaspora: din mai multe ţări europene se vor putea facetransferuri băneşti la comisioane mici, prin Poşta Moldovei,datorită implicării Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor.

Am înregistrat succese în ultimii ani, iar PDM e pregătit să facă şi mai mult în viitorul imediat, bazându-şi în continuare eforturile şi deciziile pe dorinţa de a fi de folos cetăţenilor Moldovei.

Agricultorii şi viticultorii noştri, micii întreprinzători, muncitorii din fabrici, cadrele didactice şi cadrele medicale, funcţionarii din administraţie şi toţi moldovenii sunt cei care ne motivează să lucrăm zi de zi pentru un mai multă bunăstare familiilor din Moldova.

Iar pentru acest viitor mai bun al Moldovei credem că esteextrem de importantă consultarea deschisă cu cetăţenii.

De aceea PDM le oferă cetăţenilor dreptul să participe laprimele alegeri deschise organizate vreodată de un partid politic în Republica Moldova. Membrii şi simpatizanţii PDM, dar şi toţi ceilalţi cetăţeni ai Moldovei, au ocazia de a alege duminică candidaţii pentru lista PDM în alegerile parlamentare — anume acei candidaţi care, în opinia lor, reprezintă cel mai bine ceea ce Moldova aşteaptă de la o clasă politică responsabilă.

Alegerile deschise din PDM reprezintă primul pas în demersul nostru de a oferi cetăţenilor o voce care să conteze în conducerea ţării. Prea mult timp puterea de a decide a aparţinut conducerilor restrânse ale partidelor.

PDM are încredere în cetăţenii Republicii Moldova. Ei vor lua decizia corectă şi ne vor indica drumul pe care partidul nostru şi ţara noastră trebuie să meargă de acum. Iar deciziile cetăţenilor vor ajuta Moldova să crească şi să atingă mai rapid bunăstarea.

Noi le dăm cetăţenilor puterea de a decide. Noi suntem partidul creşterii economice, suntem partidul familiilor din Moldova şi suntem partidul viitorului. Alegerile deschise pentru desemnarea candidaţilor noştri la Parlamentreprezintă un prim pas pe un drum mai bun, spre un viitor mai bun.

Oamenii Moldovei au reuşit să treacă peste multe greutăţi. Vom avea parte şi pe viitor de momente dificile ori de provocări, dar sunt convins că vom reuşi să le depăşimîmpreună, prin solidaritate.

Sursa: www.marianlupu.md