Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar| PDM, 26 septembrie 2014

Partidul Democrat din Moldova face următoarele precizări cu privire la procedura Alegerii deschise a candidaţilor PDM pentru Parlament, care se va desfăşura duminică, 28 septembrie a.c.:

  1. Nominalizarea candidaţilor PDM este o opţiune ce revine liber fiecărui participant la votul din 28 septembrie. Nimeni, nici conducerea centrală, nici liderii locali, nici colegii de partid — nu au dreptul să indice cuiva pe cine să propună pe lista candidaţilor PDM, la votul din această duminică.
  2. În secţiile de votare, fiecare participant va avea asigurate condiţiile necesare pentru a putea completa buletinul de vot în secret, anonim.
  3. Comisia Electorală a Partidului Democrat este răspunzătoare pentru buna organizare şi desfăşurare a procesului Alegerii deschise a candidaţilor. Această comisie este singura în măsură să ofere indicaţii privind PROCEDURA VOTULUI şi să transmită indicaţii către organizaţiile de partid.
  4. Lista sediilor PDM unde se va putea vota în această duminică este disponibilă AICI.
  5. Regulamentul desfăşurării Alegerii deschise a candidaţilor este public, disponibil de asemenea pe pagina web a partidului, în trei limbi.

Partidul Democrat vine cu aceste precizări după ce a constatat că au fost lansate în spaţiul public unele manipulări cu privire la procesul desfăşurării Alegerii deschise. Ne aşteptăm ca astfel de manipulări să continue, ba chiar să se intensifice în următoarele zile.

Partidul Democrat asigură membrii şi simpatizanţii săi că acest prim scrutin intern se va desfăşura în cele mai corecte şi transparente condiţii. Interesul PDM este de a le oferi libertate reală membrilor săi de a decide ei înşişi, prin vot democratic, cine sunt candidaţii partidului pentru alegerile generale din această toamnă. Urmărim prin aceste Alegeri deschise să realizăm o implicare reală a membrilor şi susţinătorilor noştri în procesul politic de decizie — iar acest lucru reprezintă o noutate în politica moldovenească. Ne dorim cu toţii ca exerciţiul din 28 septembrie să fie un succes pentru Partidul Democrat.

Sursa: www.pdm.md