Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Alegerile deschise din PDM sunt un semnal către toţi cetăţenii — spuneţi-vă cuvântul!

|versiune pentru tipar| PDM, 26 septembrie 2014 | 

Preşedintele PDM, Marian Lupu, s-a adresat cetăţenilor şi membrilor partidului într-un mesaj video înainte de Alegerea deschisă a candidaţilor partidului pentru Parlament de la 28 septembrie 2014. Liderul democratilor aminteşte de motivele pe care s-a bazat iniţiativa democraţilor şi îndeamnă moldovenii să fie activi în viaţa publică şi politică, să traseze ei sarcinile în faţa viitoarei conduceri a Republicii Moldova.

Amintim că PDM organizează, pentru prima dată în istoria ţării, un scrutin intern preliminar, în care cetăţenii au posibilitatea şi sunt chemaţi să propună candidaţii pentru întocmirea listei electorale a partidului la apropiatele alegeri parlamentare. Redăm integral mesajul preşedintelui PDM, Marian Lupu:

Dragi colegi şi prieteni!

Ne aflăm în pragul unui eveniment fără precedent în Moldova — Alegerea Deschisă a candidaţilor PDM pentru Parlament. Ea va avea loc duminică, pe 28 septembrie, în localurile stabilite de oficiile Partidului Democrat din toată ţara.

Pe 28 septembrie oamenii noştri din toată Moldova, şi nu liderii partidului, îşi vor spune cuvântul: pentru prima dată ei vor propune pe cei care merită să fie pe lista PDM pentru Parlament.

Şi aici vreau să atrag atenţia membrilor de partid şi a liderilor din teritoriu: alegerea este deschisă, este dreptul fiecăruia. Este posibilitatea pe care am oferit-o cu toată încrederea fiecărui om. Nimeni, nici eu, nici conducerea PDM, nici un lider local nu are dreptul să indice cuiva, pe cine să propună. Cu atât mai mult, cu cât unii dintre oponenţii noştri au şi lansat manipulări pe tema aceasta şi aşteaptă să le continue.

Noi avem datoria şi vor face ca acest prim scrutin intern în Moldova să fie corect, transparent, o victorie a democraţiei pentru oamenii şi partidul nostru!

Acum am să vă spun de ce am pornit această iniţiativă: se ştie că cetăţenii au o părere critică despre clasa politică şi cum se face politica în Moldova — ei consideră că ea este încă departe de oameni. Iată de ce, împreună cu colegii mei din Partidul Democrat, am decis nu să vorbim, dar să acţionăm pentru a da oamenilor putearea de a decide, pentru a le arăta că ei trebuie să participe şi pot influenţa politica.

Am colindat cu colegii mei toată ţara şi am stat la sfat cu cetăţenii despre alegerile deschise. Am ascultat oamenii cu toate pe care ei le au de spus, cele mai multe nu prea plăcute, pentru că ei ştiu cu adevărat care sunt problemele ţării. Problemele Moldovei sunt cele ale oamenilor, nu cele din rapoartele experţilor sau din cuvântările unor politicieni.

Mă bucur că peste tot în ţară oamenii au primit cu o deschidere ideea noastră. Ne-au confirmat că ei doresc ca vocea lor să fie auzită şi să hotărască ei ce este de făcut în ţară, ce sarcini să pună în faţa conducerii ţării.

Am fost felicitaţi şi de experţi, internaţionali şi moldoveni. Alegerile deschise din PDM sunt privite ca o iniţiativă plină de curaj, curaj pe care trebuie să-l demonstrăm şi la crearea de locuri de muncă bine plătite, şi la consolidarea familiilor din ţara noastră şi la aducerea bunăstării în fiecare casă. Dar alegerile deschise, totuşi, nu sunt în primul rând pentru PDM. Ele sunt, în principal, un semnal către toţi cetăţenii — nu staţi de-o parte, fiţi activi, spuneţi-vă cuvântul!

Vă mulţumesc şi vă aşteptăm pe 28 septembrie la sediile PDM. Spuneţi-vă cuvântul în primele alegeri deschise din istoria ţării noastre!

Sursa: www.marianlupu.md