Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

PDM: Am luat toate măsurile pentru a asigura transparenta numărării voturilor

|versiune pentru tipar| PDM, 27 septembrie 2014

Numărarea buletinelor de vot care vor fi înregistrate în cadrul Alegerii deschise a candidaţilor Partidului Democrat din 28 septembrie va fi efectuată la un Centru de totalizare, pe care partidul l-a amenajat special pentru a permite colectarea rezultatelor.

Cu o zi înainte de votare, preşedintele Comisiei electorale a PDM, Sergiu Sîrbu, a explicat reprezentanţilor presei procedura de desfăşurare a alegerii deschise a candidaţilor şi de procesare a voturilor — în cadrul unui tur informativ la Centrul de totalizare a rezultatelor votării.

Sergiu Sîrbu a anunţat că pentru numărarea buletinelor de vot a fost contractat un centru informaţional deja existent, care deţine capacităţile şi condiţiile necesare pentru întreg proces de totalizare a rezultatelor alegerilor.

“La încheierea votării toate urnele vor fi sigilate şi de către preşedintele Comisiei electorale locale vor fi transportate la Chişinău şi stocate la Centrul de totalizare a rezultatelor. Numărarea va începe luni, 29 septembrie, iar în acest proces vor fi antrenaţi cca 200 de observatori şi numărători din toate raioanele ţării, care vor asigura corectitudinea şi transparenţa întregului proces. Estimăm că va fi nevoie să numărăm sute de mii de voturi, pentru că fiecare buletin va conţine 5 nominalizări pe cotoare detaşabile. Deci va fi un proces anevoios, care poate dura câteva zile”, a declarat preşedintele Comisiei electorale a PDM.

Pentru desfăşurarea alegerilor din 28 septembrie, au fost create 42 de secţii de votare ale PDM în toate raioaneleţării, câte una în UTA Găgăuzia şi sectoarele municipiului Chişinău, şi două secţii de votare în Italia, cărora le-au fost distribuite buletine de vot, ştampile, sigilii, urne de vot. Pentru asigurarea securităţii şi ordinii publice a fost anunţată poliţia.

“Am întreprins măsurile necesare astfel ca să asigurăm transparenţa maximă a întregului proces de votare şi procesare a buletinelor. Interesul nostru este ca primele alegeri deschise pe care le organizează un partid în Moldova să decurgă bine şi în condiţii transparente”, a subliniat Sergiu Sîrbu.

Votarea în cadrul Alegerii deschise a candidaţilor Partidului Democrat va începe pe 28 septembrie la ora 08.00 şi se va încheia la 20.00. După finalizarea procesării buletinelor de vot înregistrate în alegeri, va fi formată lista de candidaţi ai PDM pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

Sursa: www.pdm.md