Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

A început Alegerea deschisă a candidaţilor PDM!

|versiune pentru tipar| PDM, 28 septembrie 2014

Secţiile de votare ale Partidului Democrat din Moldova au fost deschise astăzi, la ora 8:00, în Chişinăuşi în raioanele ţării. Mai mulţi membri ai partidului s-au prezentat de la primele ore ale dimineţii pentru a-şi exercita dreptul de a alege direct numele candidaţilor preferaţi pe lista parlamentară a partidului.

Alegerea deschisă a candidaţilor PDM se desfăşoară la această oră în condiţii normale. 42 de secţii de votare ale PDM sunt deschise în toate raioanele ţării, câte una în UTA Găgăuzia şi sectoarele municipiului Chişinău, şi două secţii de votare în Italia.

Preşedintele PDM Marian Lupu a votat la secţia amenajată în incinta sediului central al partidului. Cu această ocazie, liderul democrat a făcut un apel către membrii de partid să participe activ la alegerile de azi. “Prin organizarea acestor alegeri, PDM a venit cu o noutate absolută în polticul moldovenesc, având ca obiectiv să aducem politicienii mai aproape de oameni. Este o acţiune benevolă a Partidului Democrat, pe care însă vrem să o extindem pe viitor la nivel de ţară, astfel ca să reformăm politicul moldovenesc. Cei pe care i-am înscris sunt oameni destoinici care se bucură nu doar de încrederea mea personală, dar şi a întregului partid”, a declarat Marian Lupu.

Pe tot parcursul zilei, la vot sunt aşteptaţi să se prezinte membri şi simpatizanţi ai partidului, oameni care doresc să se implice în decizia politică şi să îşi spună cuvântul în conducerea ţării.

La intrarea în secţia de votare, fiecare alegător primeşte un buletin de vot, pe care îl poate completa în secret, în cabinele speciale. Fiecare alegător poate scrie pe buletinul de vot numele candidaţilor săi pe lista electorală a Partidului Democrat, făcând 5 nominalizări. Buletinul de vot completat se împătureşteşi se depune în urna special amenajată în interiorul secţiei de votare.

Sursa: www.pdm.md