Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Prezenta la vot: 75.000 de persoane, la ora 16.00

|versiune pentru tipar| PDM, 28 septembrie 2014

Cca 75 de mii de persoane au venit până la ora 16.00 la secţiile de votare deschise în toate raioanele ţării de Partidul Democrat, pentru alegerea deschisă a candidaţilor săi pentru Parlament.

Datele colectate de Comisia Electorală a PDM arată o prezenţă sporită la vot în municipiul Chişinău, unde au votat 16 mii de persoane. La secţia de votare din Comrat au venit 3200 de oameni, La Drochia — 3000, la Anenii Noi — 2800, la Edineţ — 2350, la Orhei — 2500 de persoane.

“Suntem plăcut surprinşi de implicarea oamenilor, care au dat cursul invitaţiei Partidului Democrat şi au venit în număr mare la secţiile de votare amenajate în raioanele ţării. Cifrele arată că la secţiile de votare deschise de PDM au venit nu doar membri de partid, dar şi simpatizanţi. Acest fapt demonstrează că oamenii vor să decidă cine îi va reprezenta în Parlament şi că am luat o decizie corectă atunci când le-am oferit posibilitatea să nominalizeze direct candidaţii”, a declarat preşedintele Comisiei Electorale a PDM, Sergiu Sîrbu.

Alegerea deschisă a candidaţilor PDM se desfăşoară astăzi în 42 de secţii de votare deschise în tara şi in 2 secţii din Italia. Secţiile de votare se vor închide la ora 20.00, după care urnele cu buletine de vot vor fi aduse la Chişinău, la centrul de totalizare contractat de Partidul Democrat pentru procesarea rezultatelor.

Sursa: www.pdm.md