Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Marian Lupu: Alegerea deschisa a candidatilor PDM a fost un succes!

|versiune pentru tipar| PDM, 29 septembrie 2014

Alegerea Deschisă a Candidaţilor PDM pentru Parlament a fost un succes, consideră preşedintele partidului Marian Lupu. Liderul democrat a subliniat că “deşi este un exerciţiu organizat in premiera de un partid — acest succes este dat de participarea peste asteptari a celor 98 000 de cetateni care au venit la secţiile de votare deschise de PDM pentru a alege direct candidatii”.

“Cetăţenii au demonstrat că ei vor să participe la luarea deciziilor şi ei au un cuvânt de spus. Noi suntem obligaţi să ascultăm de oamenii Moldovei, dacă ne asumăm răspunderea pentru viitorul lor. De acum încolo, în politică, în comunităţile locale, în administraţia de stat nimeni nu va mai putea lua decizii fără a consulta oamenii, fără participarea cetăţenilor”, a declarat preşedintele PDM, care a făcut un un bilanţ al zilei de 28 septembrie.

Marian Lupu le-a multumit tuturor celor care au participat la Alegerea deschisă a candidaţilor PDM pentru Parlament, care astfel au adus o noutate mult asteptata in politica din Moldova. “Ceea ce am facut este doar primul pas, dar un pas care face ca societatea moldovenească să crească în ochii popoarelor democratice. Prezenţa de circa 98 de mii a oamenilor din toate raioanele tarii, în această iniţiativa regăsindu-se chiar membri şi votanţi ai altor partide, demonstrează că am luat decizia corectă atunci când am hotărât ca lista PDM pentru Parlament să fie întocmită prin vot direct”, a spus Marian Lupu, accentuând că PDM este hotărât să abordeze în aceeaşi manieră, deschisă şi curajoasă, problemele cu care se confruntă zi de zi cetăţenii.

În acelaşi timp, Marian Lupu a anunţat că la Centrul de totalizare a rezultatelor, a început deja numărarea celor aproape 500.000 de nominalizari exprimate in cadrul Alegerii deschise. La procesarea voturilor sunt antrenaţi peste 200 de observatori din toate raioanele, iar din acest motiv numărarea va dura câteva zile.

Sursa: www.pdm.md