Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

PDM, apreciat de americani pentru Alegerea deschisă a candidaţilor săi pentru Parlament

|versiune pentru tipar| PDM, 30 septembrie 2014

Prim-vicepreşedintele PDM Vlad Plahotniuc a fost felicitat de către un cunoscut reprezentant al Congresului Statelor Unite ale Americii, Cornelius Harvey McGillicuddy IV, pentru succesul Alegerii deschise a candidaţilor PDM pentru Parlament, care a avut loc duminică, 28 septembrie.

Despre aceasta, prim-vicepreşedintele PDM a scris pe blogul său, într-un articol intitulat “Alegerea deschisă a candidaţilor pentru Parlament — un exerciţiu care ne-a apropiat şi mai mult de oameni”, în care face o trecere în revistă a reacţiilor la cald primite după ziua de duminică, la care au participat 98.000 de oameni din toată ţara şi din diaspora.

“Ca dovadă că faptele bune au ecou până departe şi stârnesc reacţii pozitive faţă de ţara noastră, vă împărtăşesc o scrisoare care m-a bucurat. Este din partea lui Connie Mack IV, un reprezentant al Congresului SUA, care a felicitat Moldova pentru primele ‘primaries’ (engl — alegerea deschisă a candidaţilor) organizate la noi”, a scris Vlad Plahotniuc.

Potrivit unei copii a scrisorii transmise de către fostul membru al Congresului Statelor Unite ale Americii, PDM este apreciat pentru “iniţierea primelor alegeri deschise din istoria Republicii Moldova”. “Alegerile deschise pentru selectarea candidaţilor permit un nivel ridicat al participării cetăţenilor la guvernare, ceea ce reprezintă esenţa democraţiei. Acesta este un pas puternic şi curajos pentru partidul dumneavoastră şi pentru ţară”, a scris Connie Mack IV.

Cornelius Harvey McGillicuddy IV este un politician american republican, fost congresman timp de 8 ani de zile (2005 — 2013) din partea statului Florida în Congresul Statelor Unite ale Americii. El a fost membru în Comisia de Politică Externă şi Comisia de Reformă Guvernamentală a Camerei Reprezentanţilor a SUA. Este cunoscut drept un apărător al libertăţilor şi pentru promovarea reformelor fiscale.

Sursa: www.pdm.md

Alegerea deschisă a candidaţilor pentru Parlament — un exerciţiu care ne-a apropiat şi mai mult de oameni

De la bun început, nu am avut nicio rezervă faţă de ideea organizării alegerii deschise a candidaţilor pe lista parlamentară a PDM.

Am spus mereu că reformarea clasei politice trebuie să înceapă din interiorul său. Am spus că acest tip de schimbare reală trebuie să se concretizeze prin fapte, nu doar prin vorbe -şi iată că lista noastră pentru Parlament va fi întocmită pe baza rezultatelor votului de duminică.

Aproape 100.000 de oameni au venit să voteze la sediile noastre, dornici să participe la un exerciţiu democratic cum nu a mai fost în Republica Moldova. Acesta este un rezultat impresionant, care a depăşit aşteptările noastre. Înseamnă că oamenii îşi doreau să aibă această şansă.

Entuziasmul de duminică, faptul că oamenii s-au prezentat într-un numar atât de mare la alegerile deschise organizate de PDM, arată că oamenii sunt gata să se implice activ în procesele de reformare politică, fie la nivel de partid, fie la nivel de ţară.

Alegerile deschise din PDM au fost doar un prim exemplu prin care am arătat că suntem capabili să ne modernizăm din interior. În câteva zile, PDM se va lansa în campania electorală. Ne pregătim pentru o campanie orientată spre o comunicare deschisă cu oamenii, cărora le vom prezenta programul nostru politic şi modul în care vedem creşterea Moldovei.

Am primit şi primim sute de dovezi de apreciere pentru consecvenţa noastră, din partea oamenilor din toată ţara şi de peste hotarele ei.

Iar ca dovadă că faptele bune au ecou până departe şi stârnesc reacţii pozitive faţă de ţara noastră, vă împărtăşesc o scrisoare care m-a bucurat. Este din partea lui Connie Mack IV, un reprezentant al Congresului SUA, care a felicitat Moldova pentru primele ‘primaries’ (engl — alegerea deschisă a candidaţilor) organizate la noi.

Ne bucurăm şi le dedicăm acest succes tuturor care au venit la sediile partidului, pentru a-şi spune cuvântul în formarea listei PDM pentru Parlament.

Iar până se finalizează numărarea voturilor, constat cu încredere: astăzi suntem mai uniţi şi mai puternici.

Suntem gata să surprindem în continuare, să demonstrăm deschidere şi calitate, să convingem, să învingem şi să guvernăm.

Sursa: www.plahotniuc.md