Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

PCRM încearcă să boicoteze informarea cetăţenilor despre Uniunea Europeană

|versiune pentru tipar| PDM, 2 octombrie 2014

Partidul Democrat apreciază că PCRM reacţionează profund nedemocratic, încercând să blocheze demersul unei fundaţii recunoscute internaţional de a le oferi cetăţenilor moldoveni informaţii despre Uniunea Europeană.

Partidul Democrat consideră că nimeni nu are dreptul de a le lua cetăţenilor dreptul la informare sau de a le îngrădi accesul la cunoaştere. Orice acţiune care tinde să îngrădească aceste drepturi ale cetăţenilor îi plasează pe autorii lor în rândul grupărilor marginale extremiste ale societăţii.

A contesta informarea cetăţenilor despre efectele unor Acorduri care sunt astăzi în vigoare, precum Acordul de Asociere şi cel de liber schimb, este doar o formă de boicot. Considerăm, de aceea, că plângerea depusă de PCRM la adresa Fundaţiei Soros Moldova reprezintă o ofensă la adresa capacităţii cetăţenilor de a discerne informaţiile corecte de propagandă.

Prin astfel de demersuri, PCRM dă un semnal îngrijorător: se aliniază la unele forţe extremiste care promovează modelul estic de dictatură şi conflicte militare, în loc de modelul civilizaţiei europene!

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md