Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Partidul Democrat din Moldova şi-a lansat candidaţi pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie

|versiune pentru tipar| PDM, 5 octombrie 2014 | 

Partidul Democrat din Moldova şi-a lansat astăzi candidaţi pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie, în cadrul unui eveniment extraordinar. “Creştem Moldova”, au scandat miile de membri democraţi, prezenţi la prima acţiune de anvergură a PDM din această toamnă.

“Creştem Moldova pentru ca fiecare moldovean să vrea să trăiască în această ţară, ca fiecare moldovean plecat să vrea să revină. Avem ambiţii mari pentru Moldova. Ţara noastră poate deveni succesul Europei de Est. PDM este partidul creşterii economice, partidul familiilor, PDM crede în Moldova. Noi credem în puterea Moldovei de a reuşi”, a declarat preşedintele PDM Marian Lupu, în aplauzele democraţilor.

Alături de democraţi, la lansarea candidaţilor au fost prezenţi partenerii şi prietenii internaţionali ai partidului, printre care Luis Ayala, secretarul general al Internaţionalei Socialiste, reprezentantul Partidului Democrat din Italia, vicepreşedintele socialiştilor europeni Giacomo Filibeck. Un mesaj de susţinere din partea socialiştilor europeni a transmis şi preşedintele Partidului Socialistei Europene, Serghei Stanişcev. Toţi oaspeţii străini i-au încurajat pe democraţi să aibă încredere în forţele proprii şi au lăudat echipa de profesionişti şi oameni dedicaţi care candidează pe lista partidului. “Sunteţi partidul care a dus Moldova în Europa, printre actorii importanţi ai acestei lumi noi, pe care noi, social democraţii, vrem să o realizăm”, a spus Ayala.

Printre candidaţii care au însufleţit atmosfera la evenimentul PDM s-au numărat Igor Corman, speakerul Parlamentului, şi preşedintele de onoare al formaţiunii Dumitru Diacov.

“Ne angajăm acum să muncim mai departe ca să creştem o Moldovă europeană, prosperă şi modernă. Puterea noastră este în faptul că avem un plan, că avem motivaţia de a-l îndeplini”, a declarat Igor Corman. Iar preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a menţionat în discursul său că Partidul Democrat a fost gândit ca o forţă care să construiască Moldova, care să aducă pacea, conlucrarea. “Acum 18 ani, am pornit la drum cu câteva mii de membri. Astăzi, suntem peste 50 de mii. Am devenit o forţă de care va depinde soarta ţării. PDM devine un partid solidar în interiorul său şi doreşte să transmită aceste lucruri în societate”, a subliniat Diacov.

Peste 2000 de membri ai Partidului Democrat din Moldova din fiecare sat şi oraş al ţării au participat la lansarea candidaţilor PDM la alegerile parlamentare din această toamnă.

Mesajul vicepreşedintelui Partidului Socialiştilor Europeni (PES), Giacomo FILIBECK către democraţi

Voi doriţi să câştigaţi alegerile? Şi noi dorim acest lucru! Şi familia socialiştilor europeni vrea ca voi să câştigaţi aceste alegeri. Vrem ca liderul dumneavoastră, Marian Lupu, să câştige. Pentru că ştiu că aduce un mesaj de solidaritate, de sprijinire a familiilor, de echitate socială, de creştere economică, de respect pentru femei.

Sunt recunoscător colegului meu Oleg Ţulea, pe care îl cunosc de când eram tineri activişti în familia socialistă, muncind pentru exact aceleaşi valori. Sunt recunoscător pentru că sunt aici în acest moment solemn.

Este începutul unei călătorii, mari şi importante, pentru dumneavoastră, dar şi pentru noi în Europa. Pentru că Moldova este europeană! Şi pentru că PDM este parte a familiei progresiste a socialiştilor şi democraţilor europeni.

Deci, voi doriţi creştere economică? Doriţi familii ocrotite? Doriţi femei respectate? Deci ştiţi ce trebuie să votaţi!

Mesajul Preşedintelui Partidului Socialiştilor Europeni (PES), Sergei STANISHEV, către democraţi

Acest an este unul important pentru Republica Moldova.

Pe 30 noiembrie veţi avea alegeri parlamentare.

Şi ele vor fi cruciale pentru viitorul ţării, pentru viitorul dumneavoastră.

În calitate de preşedinte al Partidului Socialist European, aş vrea să ofer Partidului Democrat din Moldova întreaga noastră susţinere politică.

Ştiu că ţara dumneavoastră se confruntă cu provocări uriaşe.

Şi sunt convins că Partidul Democrat din Moldova are soluţii concrete pentru a duce ţara mai departe, pentru a creşte investiţiile, pentru a crea locuri de muncă, pentru a le face traiul mai bun moldovenilor.

Ştiu că ţara dumneavoastră tinde spre relaţii mai strânse cu UE.

Şi cred că, pentru a îndeplini lucrul acesta, aveţi nevoie atât de reforme politice cât, şi economice, asupra cărora Partidul Democrat are o viziune clară.

Şi, desigur, pentru a îndeplini tot ceea ce este pus pe agenda dvs.: liberalizarea vizelor, dezvoltarea proiectelor importante de infrastructură regională, atragerea investiţiilor, aveţi nevoie de parteneri puternici internaţionali din UE.

Familia Social-Democrată a Europei este pregătită să susţină eforturile Partidului Democrat din Moldova pentru a aduce ţara dvs. mai aproape de UE în ceea ce priveşte investiţiile, cooperarea, comerţul.

Şi eu cred că cei mai mulţi dintre cetăţenii ţării dvs. aşteaptă cu nerăbdare această alegere politică pentru că de dvs. depinde să vă creaţi un stat democratic, puternic din punct de vedere economic şi echitabil din punct de vedere social.

Vă puteţi baza pe întreaga noastră susţinere.

Haideţi să lucrăm împreună!

Susţineţi Partidul Democrat din Moldova în alegerile dvs. parlamentare!

Vă mulţumesc.

Mesajul secretarului general al Internaţionalei Socialiste (SI), Luis Ayala, către democraţi

Dragi prieteni şi dragi camarazi,

Am fost alături de dumneavoastră când aţi câştigat ultimele alegeri şi pot compara ce-am văzut atunci cu ce văd acum şi să văd care sunt rezultatele partidului dumneavoastră. Astăzi sunt şi mai multe motive ca partidul dumneavoastră să câştige alegerile. Pentru că lumea trece prin mai multe provocări, trece prin diverse crize, iar unele se desfăşoară chiar în vecinătatea dumneavoastră. Iar Moldova, la fel ca şi Europa, la fel ca şi întreaga lume are nevoie de acest tip de conducere pe care îl oferă partidul dumneavoastră. De această guvernare calmă, înţeleaptă, moderată a Partidului Democrat.

Trebuie să rezolvăm un număr mare de probleme din această perspectivă, pe care partidul dumneavoastră a transpus-o în realitatea politicii moldoveneşti. Trebuie să ne mişcăm spre incluziune, spre soluţii, spre pace.

Moldova este un actor activ al Europei, aşa cum vrea toată lumea să o vadă. O Europă a creşterii economice. Şi aceasta este o altă provocare cu care se confruntă Europa, ieşind acum din criză, şi întreaga lume, de altfel. Acest partid poate produce rezultate. Din acest motiv cred că Moldova trebuie să aibă încredere în Partidul Democrat.

Vrem creştere economică, pentru că dorim locuri de muncă. Dorim Educaţie, dorim servicii sociale, dorim Sănătate.

Sprijinirea familiilor este încă un motiv pentru care suntem aici, este un mesaj important în întreaga lume, nu doar aici.

Avem nevoie de salarii mai bune. Avem nevoie de hrană la un preţ accesibil în toată lumea. Avem nevoie de pensii decente. Avem nevoie ca femeile să fie integrate pe piaţa muncii. Iar tinerii au nevoie de educaţie de bună calitate şi gratuită. Avem nevoie de servicii bune în Sănătate.

Trăim vremuri grele, dar, în acelaşi timp, vremuri extraordinare. Şi construind o politică pe care o reprezentaţi dumneavoastră, ne asigurăm că vom trăi într-o lume mai bună. Şi, foarte important, având o conducere calmă precum cea a Partidului Democrat din Moldova, aduceţi modelul de care este nevoie pentru a realiza unitatea ţării.

Deci, soluţia este una foarte clară. Avem nevoie de victoria Partidului Democrat pentru a avea pace şi stabilitate. Pentru o conducere statornică, calmă şi înţeleaptă. Şi pentru a asigura o guvernare democratică. Pentru că aţi fost o forţă activă în asigurarea democraţiei în Republica Moldova. Sunteţi partidul care a dus Moldova printre actorii importanţi ai acestei lumi noi, o lume pe care noi socialiştii democraţi dorim să o realizăm.

În ţara din care provin — Chile — am câştigat alegerile acum şase luni şi am obţinut 68%. Acesta este mesajul din Chile: Vom învinge!

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md