Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Exponentul PCRM a intervenit abuziv pentru a bloca evenimentul PDM la Ocniţa

|versiune pentru tipar| PDM, 15 octombrie 2014

Partidul Democrat din Moldova atrage atenţia cu privire la o nouă manifestare abuzivă şi violentă a reprezentanţilor PCRM.

De data aceasta, incidentul s-a petrecut în Ocniţa, unde în centrul oraşului au loc pregătirile pentru organizarea unui concert pe care PDM îl dedică ocniţenilor. Candidatul PCRM Ion Tomai (preşedinte al raionului degrevat din funcţie!) a agresat verbal echipa care lucra la instalarea scenei, ameninţându-i şi făcând presiuni asupra acestora pentru a bloca pregătirile pentru evenimentul din această seară. Echipele de supraveghere a ordinii publice ale PDM, special formate pentru situaţii de acest fel, au reacţionat operativ şi au preîntâmpinat o eventuală manifestare violentă din partea liderului local al PCRM.

Considerăm gestul comunistului Ion Tomai drept un abuz, mai ales în condiţiile în care este degrevat de la îndeplinirea funcţiei administrative. Abuzul este cu atât mai evident cu cât, întru pregătirea concertului din această seară din centrul oraşului, PDM a îndeplinit din timp toate procedurile legale necesare şi a obţinut autorizaţia pentru organizarea spectacolului.

Ne exprimăm dezamăgirea faţă de acest tip de comportament, de care au dat dovadă concurenţii nostri electorali — şi nu doar cu această ocazie! Turneul democraţilor în teritoriu şi reacţiile pozitive pe care le primim din partea cetăţenilor nu le sunt pe plac mai multor concurenţi electorali, care au încercat inclusiv să împiedice venirea oamenilor la întâlnirile electorale cu democraţii — un exemplu concret am avut ieri la Singerei, unde s-a aflat presedintele Marian Lupu.

Le reamintim tuturor că violenţele şi extremismul nu vor putea duce niciodată la nimic pozitiv, ci, din contra, astfel de comportamente din partea politicienilor pot genera doar regres şi sărăcie. Totodată, le reamintim şi despre discuţiile referitoare la pactul de neagresiune între concurenţii electorali şi la necesitatea de a avea cu toţii o conduită corectă în perioada de campanie, pentru a respecta legea şi dreptul alegătorilor la liberă informare.

PDM va face o campanie electorală pozitivă şi se va consulta direct cu oamenii despre măsurile necesare pentru creşterea Moldovei. Noi nu facem politică prin scandal, noi atragem atentia prin forme si initiative noi si interesante pentru oameni.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md