Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Marian Lupu: Statalitatea Republicii Moldova trebuie respectată de către candidaţii la preşedinţia României

|versiune pentru tipar| PDM, 15 octombrie 2014

Am luat act cu neplăcută surprindere de campania unionistă pe care candidatul Partidului Mişcarea Populară la preşedinţia României, Elena Udrea, o desfăşoară pe teritoriul Republicii Moldova. Partidul Democrat din Moldova consideră că astfel de gesturi reprezintă o jignire la adresa statului nostru şi la adresa cetăţenilor acestei ţări. Facem apel să se renunţe la această campanie.

Populismul unionist este o manifestare politică radicală, pe care marea majoritate a cetăţenilor Moldovei o respinge clar. Din punctul nostru de vedere, mesajele unioniste tensionează atmosfera din societate şi pot genera reacţii radicale contrare, de care nimeni nu are nevoie. Republica Moldova are drumul ei european şi este de dorit ca acest vector să nu fie deturnat de mesaje unioniste.

PDM cere public candidaţilor la preşedinţia României aflaţi în campanie electorală pe teritoriul Republicii Moldova să respecte statalitatea ţării noastre. Aşa cum cetăţenii români se declară nemulţumiţi atunci când pe teritoriul ţării lor sunt lansate mesaje similare din partea oficialilor altui stat, tot aşa şi moldovenii au tot dreptul să se simtă lezaţi de astfel de campanii.

Considerăm că relaţiile dintre Republica Moldova şi România sunt şi trebuie să rămână bune, bazate pe respect reciproc, pe moştenirea culturală comună şi pe aspiraţiile europene ale cetăţenilor noştri.

Sursa: www.pdm.md