Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Masurile PDM pentru creşterea agriculturii au fost prezentate în faţa fermierilor, la Cotiujenii Mari

|versiune pentru tipar| PDM, 21 octombrie 2014

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a ales să prezinte nu la Chişinău, ci la o întrepridere agricolă, în prezenţa unui număr mare de fermieri, planul formaţiunii pentru creşterea agriculturii în Moldova. Evenimentul a avut loc astăzi, 21 octombrie, la moara din satul Cotiujenii Mari, raionul Şoldăneşti, unde agricultorii din regiune au întâmpinat Expresul Partidului Democrat.

“Agricultorii Moldovei au tot respectul nostru”, a spus Marian Lupu, care a fost invitat de către gazde să viziteze brutăria din localitate.

“Nu am ajuns să coc o pâine, dar am văzut la bunica şi ştiu că o pâine nu e uşor de făcut. E nevoie nu doar de făină bună, dar şi de mâini pricepute şi de un cuptor bun. La fel este şi în agricultură. Dacă vrem agricultură modernă, nu ajunge doar să avem pământuri rodnice”, a remarcat Marian Lupu, care a mai spus că anume din acest motiv PDM vine cu un plan bine pus la punct care va ajuta să creştem agricultura Moldovei.

Marian Lupu a specificat că Planul economic al democraţilor acordă agriculturii un loc deosebit, venind cu idei care ajuta la creşterea investiţiilor în agricultură şi ajută concret agricultorii. “ Partidul Democrat este un susţinător puternic al TVA de 8% în agricultură, fiindcă agricultura trebuie să aibă un regim fiscal preferenţial. În acelaşi timp, PDM susţine introducerea impozitului unic în agricultură. Acest lucru înseamnă tratament egal pentru toţi agricultorii din Moldova şi mai puţină birocraţie pentru ei”, a explicat preşedintele PDM.

În Planul de măsuri pentru agricultură, Partidului Democat pune accent puternic şi pe încurajarea tinerilor pentru a munci şi a investi în agricultură. “Agricultura este o parte importantă din prezentul economic al Moldovei şi trebuie să fie o parte şi mai importantă din viitorul ei. Iată de ce Partidul Democrat PDM va lansa Programul Tânărul Fermier, prin care vom pune la dispoziţia tinerilor care vor să facă afaceri în agricultură fonduri nerambursabile de până la 10.000 euro de persoană. Tineri de la ţară vor primi astfel o şansă în plus pentru a face agricultură în Moldova şi să dezvoltă afaceri precum am văzut astăzi la Cotiujenii Mari”, a mai spus Marian Lupu.

Echipa Partidului Democrat va continua şi săptămâna aceasta consultările cu oamenii din ţară pentru a vedea cum primesc oamenii măsurile PDM pentru creşterea Moldovei, incluzînd susţinerea agriculturii naţionale.

Sursa: www.pdm.md