Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

PDM a lansat Măsurile pentru creşterea agriculturii în Moldova!

|versiune pentru tipar| PDM, 22 octombrie 2014

Partidul Democrat din Moldova a prezentat un set special de măsuri, orientat în beneficiul agricultorilor din ţara noastră. Agricultura e o parte importantă din prezentul economic al ţării şi trebuie să fie o parte şi mai importantă din viitorul ei. Din acest motiv, experţii PDM au alocat domeniului agriculturii un loc deosebit în cadrul Planului Economic pentru creşterea Moldovei.

Vă prezentăm în continuare cele mai importante măsuri propuse de democraţi pentru creşterea investiţiilor în agricultură şi pentru sprijinirea concretă a agricultorilor.

Cu referire la aceste măsuri, PDM se consultă cu cetăţenii din toată ţara. Pe baza părerilor primite de la oameni, PDM va include propunerile în Platforma Electorală şi în viitorul Program de guvernare cu care se va prezenta la alegerile din 30 noiembrie.

Interes ridicat faţă de măsurile PDM pentru creşterea agriculturii

Tinerii să aibă posibilitatea să-şi cumpere utilaje moderne ca să dezvolte afaceri profitabile la sat, să nu fie nevoiţi să plece peste hotare în căutarea locurilor de muncă. Aceasta a fost principala solicitare a locuitorilor din Slobozia Cremeni, raionul Soroca, faţă de echipa Partidului Democrat, venită în localitate în cadrul turneului de consultare naţională cu cetăţenii.

Ca răspuns la solicitarea cetăţenilor, democraţii au prezentat mai multe detalii despre PROGRAMUL TÂNĂRUL FERMIER, pe care PDM îl propune în cadrul Planului economic pentru creşterea Moldovei. Astfel, PDM va lansa Programul Tânărul Fermier, prin care vom oferi tinerilor sub 35 ani care vor să facă afaceri în agricultură fonduri nerambursabile de până la 10.000 euro. Este o măsură calculată, cu impact real pentru agricultură. Cu bani proprii şi cu bani din granturi, tinerii din Moldova pot investi în agricultură şi pot câştiga din propria lor afacere.

Întreaga discuţie a avut loc în livada de mere din Slobozia Cremeni, unde localnicii au stat preţ de câteva ore la discuţii cu Marcel Răducan, candidat PDM şi ministru degrevat al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor. “Tinerii nu vor să se ocupe de agricultură pentru că nu fac bani aici. Dacă ar exista un suport pentru lansarea afacerilor la sat şi ar fi mai multe locuri de muncă bine plătite, sunt sigură că şi copii noştri nu ar pleca peste hotare în căutarea locurilor de muncă”, a opinat o localnică. Răspunsul democratului a fost prompt: “anume prin asemenea măsură vom atrage forţă de muncă tânără în agricultură, pentru ca această ramură economică de viitor să se dezvolte conform potenţialului pe care-l are”, i-a spus localnicei Marcel Răducan.

Şi parlamentara Valentina Stratan, aflată în vizită la fabrica de vinuri din Bulboaca a vorbit de necesitatea atragerii fondurilor pentru devoltarea agriculturii. “Agricultura are nevoie de fonduri ca să se dezvolte, pentru că vrem să ne bazăm pe exportul produsului finit şi nu a materiei prime care de obicei nu aduce profiturile aşteptate. O parte din aceste fonduri pot veni din granturi externe. Vom pune accent pe accesarea unor astfel de fonduri”, a declarat candidatul PDM.

Echipa Partidului Democrat a lansat consultările cu oamenii din ţară pentru a vedea cum primesc oamenii măsurile PDM pentru creşterea Moldovei, incluzînd susţinerea agriculturii naţionale.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md