Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Pavel Filip: Statul este în serviciul cetăţeanului şi nu invers

|versiune pentru tipar| PDM, 23 octombrie 2014

“Miracole nu există pentru a majora pensiile şi salariile avem nevoie de bani în buget, iar aceştia pot fi colectaţi doar atunci când avem o economie prosperă şi un sistem fiscal simplu şi transparent”, a declarat Pavel Filip, ministru degrevat al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor discuţia cu angajaţii întreprinderii “Modcarton”.

Pentru a atinge acest scop e nevoie de un plan economic bine pus la punct, cu soluţii concrete, pe care PDM îl are, a accentuat Pavel Filip.

Democratul a specificat ca pentru depăşirea problemelor fie de ordin economic sau social e nevoie de o abordare sistemică şi acţiuni concrete. Drept exemplu, Pavel Filip a adus situaţia de acum câţiva ani de la oficiile de documentare a populaţiei. Atunci când am venit la conducerea Ministrului Tehnologiei Informaţiei si Comunicaţiilor cozile de la oficiile “Registru” păreau interminabile, iar procedura anevoioasă de obţinere a actelor de identitate crea un teren favorabil pentru corupţie. “Pentru a schimba această stare de lucruri am revăzut principiul de deservire a populaţiei in funcţie de locul de trai, am stabilit ca oficiile sa lucreze fără pauza de masă, iar trei birouri să activeze şi în zilele de odihnă. În prezent, pentru obţinerea paşaportului cetăţeanul prezintă doar buletinul de identitate”, a spus Pavel Filip.

Acest model de soluţionare a problemelor poate fi aplicat şi în alte domenii. Potrivit liderului democrat, clasa politica ar trebui sa conştientizeze ca statul se afla in serviciul cetăţeanului si nu invers.

Participanţii la întâlnire au abordat mai multe probleme stringente, între care mărimea pensiei, locurile de muncă, susţinerea producătorului autohton din partea statului. Oamenii au spus ca îşi doresc mai multe întreprinderi viabile, ca sa aibă un loc de munca acasă şi un salariu decent. Pavel Filip a promis că de aceste doleanţe ale oamenilor se va tine cont la elaborarea platformei electorale a PDM.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md