Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Agricultorii din nordul ţării susţin măsurile propuse de PDM

|versiune pentru tipar| PDM, 23 octombrie 2014

Expresul Democrat a ajuns astăzi în nordul ţării. Preşedintele Marian Lupu a discutat cu locuitorii din raionul Briceni despre sprijinul acordat de către PDM pentru agricultori.

“Agricultorii noştri merită mai mult. Ei merită să primească şansa de a produce şi de a exporta mai mult. Cota redusă de 8% pentru TVA în agricultură şi în domeniul procesării primare a produselor agricole îi va ajuta să devină competitivi pe pieţele externe”, i-a răspuns Marian Lupu unui fermier din satul Şireuţi, care s-a arătat îngrijorat de posibilitatea revenirii la cota comună a acestui impozit.

“Noi, agricultorii, suntem vulnerabili şi avem nevoie de mai multă susţinere din partea statului”, i-a spus fermierul lui Marian Lupu. În replică, preşedintele PDM a precizat că formaţiunea democrată crede în efectele pozitive pentru agricultură ale reducerii TVA şi va lupta pentru aceasta. “Mesajul nostru este — investiţi în agricultură pentru că veţi avea condiţii mai favorabile”, a adăugat preşedintele PDM.

Şi democratul Vasile Botnari, ministrul degrevat al Transporturilor, a vorbit la Orhei de spre necesitatea promovării unui program de sprijin guvernamental masiv pentru promovarea produselor moldoveneşti în Uniunea Europeană, dar şi în Est.

“Deşi e foarte important, nu e de de-ajuns să facem drumuri bune pentru transportul producţiei sau să modernizăm calea ferată sau porturile pentru transportul pe apă. Mai trebuie să ne şi facem cunoscuţi în Europa. Pentru aceasta PDM propune un plan finanţat de stat pentru ca în 3 ani de zile produsele moldoveneşti să devină cunoscute şi apreciate pe piaţa europeană”, a explicat Vasile Botnari, răspunzând la întrebarea unui localnic.

Democraţii au prezentat la începutul acestei săptămâni măsurile pentru sprijinirea agricultorilor, ca parte din planul economic pentru creşterea Moldovei.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md