Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Şi raioanele din centrul ţării susţin măsurile PDM pentru agricultură

|versiune pentru tipar| PDM, 24 octombrie 2014

“PDM va iniţia un program centralizat pentru ca, pe parcursul unui an de zile, să se facă măsurarea concretă şi fixă a bonităţii pământului fiecărui proprietar. Ulterior, vom introduce impozitul unic în agricultură în dependenţă de gradul de bonitate”. Despre aceasta a anunţat vicepreşedintele PDM, Valentina Buliga, răspunzând la întrebările locuitorilor satului Tocuz, raionul Călăraşi, unde a ajuns astăzi Expresul Partidului Democrat.

“Aveţi planuri agricultură, întreprinderi, dar la noi la Tocuz, de când s-au destrămat colhozurile şi s-au repartizat pământurile, nu mai înţelegem care şi ce parcelă are. Au făcut de 2 ori titluri de proprietate şi oricum până astăzi ne tot schimbă de pe un teren pe altul”, a spus un locuitor în discuţiile cu echipa democraţilor.

“Acest impozit unic va asigura corectitudinea impozitărilor, astfel ca toţi proprietarii de pământuri să fie favorizaţi”, a asigurat Valentina Buliga.

Şi parlamentara Raisa Apolschi, a vorbit la Cucuruzeni, raionul Orhei, despre măsurile PDM pentru creşterea agriculturii. “Trebuie să continuăm să oferim subvenţii pentru agricultorii noştri şi să facem toate eforturile pentru ca aceste subvenţii să fie la un nivel care să-i ajute pe agricultor să devină competitivi. La nivelul subvenţiilor trebuie lucrat mai mult”, a declarat democrata.

Parlamentara le-a spus localnicilor din Cucuruzeni şi despre intenţia democraţilor de a încuraja implicarea tinerilor în agricultură, prin acordarea unor credite nerambursabile de până la 10 000 de euro.

Amintim că democraţii se află în turneu naţional în satele şi oraşele Moldovei pentru a se consulta cu cetăţenii despre măsurile care necesită a fi întreprinse pentru asigurarea bunăstării populaţiei. Propunerile şi iniţiativele oamenilor, adunate în cadrul Expresului PDM se vor regăsi în agenda priorităţilor formaţiunii după alegerile din 30 noiembrie.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md