Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Marian Lupu: Trebuie să încurajăm tradiţiile locale şi să le facem cunoscute în străinătate

|versiune pentru tipar| PDM, 24 octombrie 2014

“Unul dintre obiectivele strategice pentru agricultura moldovenească este acela de a pune în valoare la maxim Acordul de Asociere Moldova — Uniunea Europeană. Ca să cumpere produsele noastre, europenii trebuie să ne cunoască mai bine, iar noi trebuie să cunoaştem la rândul nostru mai bine piaţa europeană”. Mesajul a fost transmis de liderul Partidului Democrat Marian Lupu unui locuitor din satul Clocuşna, raionul Ocniţa, care s-a interesat de beneificiile apropierii ţării noastre de UE şi perspectivele cuceririi de noie pieţe.

“Cunosc că la Clocuşna mulţi se ocupă cu lucrări de artizanat. Eu cred că lucrările de lemn de la Clocuşna ar avea mare succes la Bruxelles”, a răspuns Marian Lupu localnicului. Liderul democrat a adăugat că, anume pentru a încuraja tradiţiile locale şi de a le face cunoscute în străinătate, în următorii ani, PDM şi-a propus să ducă cât mai mulţi femieri la Bruxelles, acolo unde vor putea face schimb de experienţă cu fermieri străini şi se vor putea întâlni cu cei care decid politicile de comerţ în Uniunea Europeană.

În acelaşi timp, Marian Lupu a menţionat că şi asociaţiile agricole din Moldova trebuie să aibă contacte profesionale mai intense cu agricultorii din Europa, dar şi cu comercianţii de acolo. “Trebuie să ştim ce merge mai bine la export pe pieţele europene ca să putem să dezvoltăm în direcţia corectă producerea aici în ţară”, a adăugat preşedintele PDM, care a remarcat că o mare problemă a agricultorilor moldoveni este că agricultorii nu discun de business-planuri, care să le ajute să se orienteze la pieţele UE.

Întâlnirile democraţilor cu alegătorii se desfăşoară în cadrul unei campanii denumită Expresul PDM. Aceasta presupune consultări cu cetăţenii despre măsurile care necesită a fi întreprinse pentru asigurarea bunăstării populaţiei şi va dura până la 26 noiembrie.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md