Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Pavel Filip: modernizăm serviciile poştale ca să creştem beneficiile directe pentru oameni

|versiune pentru tipar| PDM, 25 octombrie 2014

Îmbunătăţirea serviciilor oferite de către “Poşta Moldovei” a fost subiectul principal de discuţie la întâlnirea preşedintelui Organizaţiei municipale PDM Chişinău, Pavel Filip, cu angajaţii Direcţiei de Poştă Chişinău. Potrivit ministrului degrevat al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, oamenii deja simt beneficiile modernizării serviciilor poştale.

“Nu mi-i ruşine nicio clipă de mandatul de ministru, căci în toate acţiunile ministerului am reieşit din nevoile oamenilor. Iată un exemplu! Concetăţenii noştri din Italia pot să trimită bani acasă la un comision de doar 5 euro pentru sume de până la o mie de euro. Acorduri similare au fost semnate cu Spania şi Portugalia”, a declarat Pavel Filip. El a anunţat că modernizarea serviciilor pentru populaţie şi lupta cu birocraţia vor avea un efect direct asupra vieţii de zi cu zi a oamenilor. “Vom porni de la serviciile de plăţi electronice, pentru ca oamenii să-şi poată achita facturile, să transfere bani sau să facă procurări cu telefonul mobil”, a mai spus liderul democrat.

La întâlnire au fost prezenţi factori poştali, operatori, reprezentanţi din administraţia Direcţiei de Poştă Chişinău, majoritatea fiind femei. Doamnele au avut o solicitare aparte către reprezentantul PDM, cu atât mai mult cu cât partidul se preocupă de ocrotirea familiilor şi respectarea drepturilor femeilor: să găsească o soluţie ca să nu mai fie nevoite să lucreze în zilele de sâmbătă, pentru a se putea ocupa de treburile casnice. Pavel Filip s-a arătat convins că poate fi identificată o formulă prin care să fie satisfăcută doleanţa şi, totodată, să fie asigurată continuitatea serviciilor oficiilor poştale.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md