Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Antimanifestările la întâlnirile electorale au fost interzise de CEC după sesizarea PDM

|versiune pentru tipar| PDM, 26 octombrie 2014

PDM a sesizat instituţiile statului în legătură cu actele de huliganism ale provocatorilor din gruparea lui Sergiu Mocanu, care în repetate rânduri au deranjat cetăţenii în timpul intalnirilor organizate de Partidul Democrat. Comisia Electorala Centrala a adoptat o hotarare prin care sanctionează concurentul electoral MPAM şi interzice repetarea acţiunilor agresive ale acestuia (se anexeaza). Vom face astfel de sesizări ori de câte ori vom observa că se recidivează în comportamentul huliganic, se ameninţă securitatea intrunirilor, se manipulează opinia publică şi se instigă la ură. Vom cere cu fiecare ocazie organelor responsabile să aplice sancţiuni legale drastice pentru a opri astfel de comportamente ruşinoase şi a garanta dreptul oamenilor la întruniri şi libertatea alegatorilor de a se informa.

Prin sesizările noastre, dăm un semnal foarte clar că PDM nu este şi nu va fi niciodată intimidat de agresivitatea fizică şi verbală promovată de unii concurenţi electorali. PDM şi membrii săi nu au încălcat şi nu vor încălca legislaţia electorală. În schimb, vom lupta cu toate mijloacele legale contra celor care murdăresc imaginea PDM şi blochează desfăşurarea activităţilor pe care le organizăm împreună cu cetăţenii. Iar cei care vor insista pe calea provicarilor trebuie să ştie că dupa decizia CEC pentru ei intervine şi raspunderea penală. Atragem atenţia Poliţiei că acum are o bază juridică mai clară pentru a-şi indeplini obligaţiile de asigurare a ordinii publice.

Anume pentru că PDM este un partid al stabilităţii şi al proiectelor de viitor, noi suntem supuşi atacurilor din partea unor radicali şi extremişti care nu-şi propun să construiască ceva în această ţară, ci doar să murdărească şi să dărâme.

PDM va continua să facă o campanie pozitivă şi va continua să vorbească despre ceea ce interesează cu adevărat cetăţenii, în primul rând măsurile pentru locuri de muncă bine plătite şi pentru sprijinirea familiilor moldoveneşti.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md