Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

PDM creşte Moldova pentru a le oferi tinerilor şansa de a-şi face un rost aici, acasă

|versiune pentru tipar| PDM, 27 octombrie 2014

“Specialiştii Partidului Democrat au gândit un set de măsuri de natură să readucă moldovenii acasă, prin a le oferi posibilităţi reale de afirmare aici, în Moldova. Vom oferi o şansă pentru a-şi face un rost acum, aici, la noi acasă pentru ca cei care au plecat să lucreze peste hotare şi cei care se gândesc să plece”. Declaraţia a venit de la preşedintele Parlamentului şi vicepreşedintele PDM, Igor Corman, în replică la o provocare lansată de un student al Universităţii Agrare din Moldova, în cadrul unei întâlniri cu echipa democraţilor.

“Va provoc să mă convingeţi să mă înscriu în PDM. Vreau să ştiu ce primesc, eu fiind un viitor tânăr specialist, cum mă convingeţi să devin membru”, l-a întrebat unul din studenţi pe Igor Corman. În replică, democratul a dat un răspuns mai puţin aşteptat, dar care a stârnit reacţii pozitive în întreaga sală. “Cine intră în politică pentru bani, nu obţine nimic şi nu va reuşi niciodată nimic. Dacă însă vrei să faci politică pentru că vrei să te implici, vrei să schimbi lucrurile care nu merg bine atunci are rost să discutăm. Eu am intrat în politică recent, nu am fost toată viaţa politician. Şi am avut norocul să nimeresc într-un partid care face politică pentru ţară, alături de care eu însumi pot să fac lucruri pentru ţară. PDM creşte Moldova pentru a le oferi tinerilor ca voi şansa de a vă face un rost aici, acasă, lângă familii”, a fost răspunsul prompt a lui Igor Corman.

Democratul le-a explicat studenţilor că PDM a pornit de la ideea că nimeni nu pleacă din ţară de prea mult bine, din care motiv a propus un Plan de măsuri pentru creşterea economiei, dezvoltarea acgriculturii, crearea locurilor de muncă bine plătite aici în ţară, care au ca scop creşterea bunăstării fiecărei familii din Moldova. “În ultimele 2 săptămâni am vizitat multe sate din ţară, am discutat cu oamenii şi am văzut că s-au făcut foarte multe lucruri: drumuri, apă, canalizare. Problemele cele mai mari rămân însă salariile, locurile de muncă. Din acest motiv foarte mulţi au plecat peste hotare. Scopul nostru este umplem ţara cu investiţii, să creăm locuri de muncă. Astfel vom crea condiţii ca moldovenii să lucreze aici, acasă”, a mai spus vicepreşedintele PDM.

Şi ministrul degrevat al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, le-a vorbit studenţilor de la Colegiul de Informatică din Chişinău despre avantajele de a avea locuri bine plătite aici, în Moldova. Întrebat ce şanse au studenţii să-şi găsească un loc de muncă la absolvirea colegiului, democratul i-a îndemnat pe tineri să se ţină de studii, pentru că oportunităţi vor fi: “Astăzi, lucrătorii din domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor au cel mai mare salariu din Republica Moldova, deja de un an devansându-i pe cei din sectorul financiar-bancar. Învăţaţi şi veţi avea un loc de muncă bine plătit aici, în Republica Moldova”, a spus Filip.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md