Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Democraţii le-au făcut o declaraţie din suflet moldovenilor: vom oferi facilităţi pentru ca ei să revină acasă

|versiune pentru tipar| PDM, 28 octombrie 2014

Despre situaţia copiilor care rămân lipsiţi de atenţia părinţilor, în grija buneilor sau mătuşilor, au discutat astăzi democraţii, în cadrul unei întâlniri cu profesorii din Făleşti.

“PDM face o promisiune de suflet moldovenilor plecaţi la lucru în străinătate: că le va oferi facilităţi pentru ca ei să revină acasă, dacă vor dori, la familiile lor”, a declarat preşedintele Parlamentului, Igor Corman, care a discutat astăzi cu colectivul didactic de la Liceul Teoretic Mihai Eminescu din oraşul Făleşti. Democratul a dat şi un exemplu concret în susţinerea afirmaţiei sale: măsura pe care PDM a iniţiat-o şi a promovat-o în Parlament, prin care moldovenii care doresc să-şi aducă în ţară bunurie agonisite în străinătate sunt scutiţi de taxele vamale.

Cu un mesaj similar a venit şi ministrul degrevat al Transporturilor, Vasile Botnari, care a avut astăzi o discuţie cu studenţii şcolii profesional-tehnice din Criuleni. “PDM vrea ca tinerii din Moldova să-şi găsească locuri de muncă aici, în ţară, nu peste hotare. De aceea venim cu facilităţi fiscale pentru mediul de afaceri, astfel încât să se creeze locuri de muncă în Moldova. Timp de 3 ani de zile firmele vor fi scutite de plata contribuţiilor sociale pentru fiecare tânăr absolvent de şcoli profesionale sau de studii superioare pe care-l angajează”, a anunţat democratul.

Iar ministrul degrevat al Muncii, Valentina Buliga, a vizitat centrul de asistenţă medicală din Cărpineni, raionul Hînceşti, unde a vorbit despre măsurile pentru reducerea sărăciei şi creşterea bunăstării, care să îi motiveze pe conaţionalii noştri să revină acasă la familii. “Moldovenii merită să aibă familii unite, nu dezbinate, iar părinţii să stea alături de copiii lor”, a declarat Valentina Buliga.

În cadrul Expresului PDM, democraţii vizitează localităţile din ţară şi se consultă cu cetăţenii, în vederea concretizării platformei electorale a partidului.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md