Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Socialiştii democraţi europeni au venit la Chişinău pentru a sprijini PDM în alegeri

|versiune pentru tipar| PDM, 30 octombrie 2014

Socialiştii democraţi din Parlamentul European, care reprezintă una din cele mai numeroase fracţiuni, sprijină echipa Partidului Democrat din Moldova în alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Mesajul a fost transmis de către vicepreşedintele fracţiunii Knut Fleckenstein în cadrul unei întâlniri cu studenţii facultăţii Relaţii Internaţionale şi Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii de Stat a Moldovei, la care europarlamentarul a participat alături de vicepreşedintele PDM, preşedintele Parlamentului, Igor Corman.

“Am venit la Chişinău, alături de alţi reprezentanţi ai Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor ca să susţin echipa Partidului Democrat pentru că există două elemente comune care ne unesc: stabilitatea şi responsabilitatea socială. Este corect ca ţara să se dezvolte în direcţia Uniunii Europene şi este foarte important să vorbim despre acest lucru”, a spus Knut Fleckenstein, care a menţionat şi necesitatea promovării unei politici cu orientare socială.

“În perioada de transformare oamenii în etate sunt acei care duc povara greutăţilor. În acest proces de reforme este necesar să diminuăm din povara oamenilor în vârstă. Aceste lucruri pot fi realizate cu paşi mici, dar concreţi, care se fac simţiţi în timp”, a explicat europarlamentarul.

“Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, semnat în iunie la Bruxelles, a marcat prima parte a traseului nostru european. Este cadrul de cooperare nou, care deschide oportunităţi largi pentru modernizarea ţării, să creştem bunăstarea familiilor. Moldova este acum la jumătatea drumului european. Ne bucurăm de această susţinere din parte prietenilor buni din Europa, care vin să ne sprijine din interior pentru ca visul european al Moldovei să devină într-o bună zi realitate”, a subliniat la rândul său democratul Igor Corman.

Răspunzând la întrebarea unui student privind măsurile de dezvoltare a ţării, Igor Corman a subliniat că Partidul Democrat şi-a asumat angajamentul de a creşte Moldova prin atragerea investiţiilor în economie, crearea locurilor de muncă şi îmbunătăţirea calităţii vieţii a fiecărei familii. “Partenerii europeni ne vor oferi sprijinul necesar, dar nu vor veni ei să ne facă schimbările aici în ţară. Noi singuri trebuie să dezvoltăm ţara, să creştem economia, să oferim o şansă cetăţenilor să-şi lege vitorul de Moldova şi să le creăm condiţii celor plecaţi peste hotare să revină acasă. Avem măsuri concrete pentru problemele reale din ţară”, a adăugat vicepreşedintele PDM.

În cadrul vizitei la Universitate, Igor Corman şi Knut Fleckenstein au participat la o acţiune ecologică simbolică — de plantare a copacilor. “Am vrut prin acest eveniment să dăm un semnal legat de susţinere reciprocă. Social-democraţia în Europa de azi este foarte interesată de problemele ecologice şi caută să promoveze iniţiative legislative care să ocrotească mediul. Eu îi încurajez pe toţi moldovenii să planteze măcar o dată în viaţa lor un arbore, ca să avem aer mai curat în toate localităţile republicii noastre”, a spus Igor Corman.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md