Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Socialiştii europeni, prin reprezentanţii lor la cel mai înalt nivel, sunt alături de PDM

|versiune pentru tipar| PDM, 30 octombrie 2014 | 

Liderul Partidului Socialiştilor Europeni, Serghei Stanişev, în fruntea unei delegaţii de parlamentari europeni, a venit la Chişinău pentru a participa la evenimentul de lansare a Platformei electorale a PDM.

Serghei Stanişev, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în comun cu preşedintele PDM, Marian Lupu, a avut cuvinte de apreciere şi de susţinere pentru Partidul Democrat, singura formaţiune din Moldova membră al Partidului Socialiştilor Europeni. “Reprezentăm o familie numeroasă în Parlamentul European. Am venit la Chişinău ca să exprimăm solidaritatea parcursului european al Moldovei şi să acordăm sprijinul nostru pentru partenerul nostru de încredere — Partidul Democrat”, a declarat Stanişev.

Europarlamentarul a subliniat că PES este alături de Partidul Democrat, pentru că împărtăşesc aceleaşi valori şi au obiective similare. “PDM este un partid modern şi pro-european, care pledează pentru apropierea Moldovei de Uniunea Europeană, atent la problemele şi nevoile cetăţeanului obişnuit. Este un partid al toleranţei şi păcii. În lume sunt prea mulţi radicali, populişti, care se preocupă doar de propriile interese. Punerea în capul mesei a intereselor oamenilor de rând este elementul cel mai important, pe care îl vom promova în comun cu PDM”, a punctat oficialul european.

“Aceată vizită a parlamentarilor europeni de rang înalt, în plină campanie electorală, este sugestivă pentru relaţia de prietenie care ne leagă pe noi, cei de la Partidul Democrat din Moldova şi pe colegii noştri din cadrul Partidului Socialiştilor Europeni. Locurile de muncă bine plătite şi familiile ocrotite — punctele cele mai importante ale agendei politice a PDM — se regăsesc şi în prim-planul preocupărilor PES. Apropierea dintre PDM şi Partidul Socialiştilor Europeni este şi ea o parte din avansarea Moldovei pe calea integării în Uniunea Europeană”, a declarat Marian Lupu.

Ca semn al acestei relaţii de prietenie, Marian Lupu i-a oferit liderului socialiştilor europeni, Serghei Stanişev, din partea PDM, un brâu moldovenesc autentic. “Brâul moldovenesc în culorile naţionale este unul dintre simbolurile naţionale pe care Partidul Democrat îl promovează. El arată legătura noastră cu tradiţiile Moldovei. Vreau ca acest brâu să-i amintească d-lui Stanişev de Moldova şi de oamenii ei”, a argumentat simbolismul acţiunii Marian Lupu. “Este un bun simbol”, a apreciat Stanişev, care nu a ezitat să încingă brâul.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md