Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

PDM şi-a prezentat platforma electorală, realizată în baza consultării cu cetăţenii

|versiune pentru tipar| PDM, 31 octombrie 2014 | 

Partidul Democrat din Moldova şi-a prezentat astăzi Platforma electorală pentru alegerile din 30 noiembrie 2014, realizată în baza consultărilor cu cetăţenii, în cadrul unui simpozion la care au participat parteneri europeni — reprezentanţi ai Partidului Socialiştilor Europeni — precum şi experţi şi analişti politici din Moldova. Planul PDM pentru creşterea Moldovei, alcătuit din 12 capitole, conţine şi propuneri primite de către democraţi de la oamenii din ţară.

“Viziunea noastră se bazează pe stimularea economiei, asigurarea locurilor de muncă bine plătite, creşterea veniturilor la buget pentru a asigura ocrotirea familiilor”, a declarat preşedintele PDM, Marian Lupu, în debutul simpozionului intitulat “Viitorul european al Moldovei: o agendă social-democrată”.

Marian Lupu a subliniat că PDM este partidul dezvoltării Moldovei, iar niciun partid din Republica Moldova nu şi-a propus un program atât de ambiţios din punct de vedere economic. “Ne pregătim de guvernare. Iată de ce venim cu o Platformă electorală serioasă, realizată de către experţii noştri, care porneşte de la ceea ce am realizat şi urmăreşte îndeplinirea obiectivului nostru pentru ţară: Creşterea Moldovei”, a anunţat preşedintele PDM.

Un capitol care face diferenţa şi demonstrează că PDM cunoaşte problemele reale ale cetăţenilor este cel dedicat reîntregirii familiilor. “Vrem să susţinem întregirea familiilor Moldovei prin locuri de muncă mai bine plătite şi condiţii de trai mai bune în fiecare localitate. Le oferim moldovenilor şanse aici, acasă. Pentru aceasta, creăm condiţii mai bune în spitalele din Moldova şi clădim o educaţie care să le poată garanta tinerilor noştri un viitor mai bun”, a spus preşedintele Organizaţiei de Femei a PDM, ministrul degrevat al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga.

Preşedintele Parlamentului, vicepreşedintele PDM, Igor Corman, a vorbit, la rândul său, despre angajamentul PDM a continua ferm cursul de integrare europeană a Moldovei. “Ne luăm angajamentul să ducem Republica Moldova în Uniunea Europeană, acest parcurs fiind şi un drum spre prosperitate şi bunăstare pentru toţi moldovenii. Uniunea Europeană reprezintă un model pentru creşterea nivelului de trai. Uniunea Europeană este un model de funcţionare a statului de drept şi a libertăţilor individuale, iar fondurile europene înseamnă locuri de muncă bine plătite, bani pentru agricultori, drumuri modernizate, spitale dotate cu aparatură modernă, şcoli şi grădiniţe renovate”, a punctat democratul Igor Corman.

Platforma electorală a PDM conţine măsuri menite să garanteze creşterea de la an la an a economiei naţionale. Potrivit documentului, viziunea PDM se concentrează în jurul ocrotirii familiilor, prin garantarea creşterii condiţiilor de trai pentru cetăţeni din satele şi oraşele ţării.

Amintim că în ultimele săptămâni, democraţii au discutat cu oamenii din localităţile Moldovei despre măsurile propuse de specialiştii PDM, s-au consultat cu cetăţenii şi au primit propunerile acestora pentru a definitiva Platforma Electorală a partidului.

Măsurile PDM pentru creşterea Moldovei, confirmate de partenerii europeni

Socialiştii europeni susţin măsurile propuse de Partidul Democrat pentru creşterea Moldovei, reflectate în Platforma electorală care a fost prezentată astăzi la Chişinău în prezenţa partenerilor europeni şi a analiştilor politici din ţară.

“Este o platformă bine gândită, care include foarte multe propuneri frumoase şi necesare pentru oameni. Ce poate fi mai important pentru antreprenori decât să cunoască că TVA-ul pentru producere va fi redus, şi ce poate fi mai important pentru mame să ştie că vor avea susţinere pentru ca familiile să trăiască mai bine? Sunt acţiuni reflectate în această Platformă propusă pentru cetăţenii Moldovei de către echipa Partidului Democrat”, a declarat preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, Serghei Stanişev, în cadrul simpozionului întitulat “Viitorul european al Moldovei: o agendă social-democrată”.

Serghei Stanişev a subliniat că familia socialiştilor europeni, care este foarte numeroasă, are încredere în Partidul Democrat şi îi va oferi tot sprijinul în realizarea obiectivelor propuse, pentru că este un partid al păcii şi dezvoltării. “Colaborarea noastră nu a început de ieri, ci a fost testată în timp. PDM cu adevărat promovează o politică socială, iar măsurile prezentate azi au capacitatea reală de a schimba calitatea vieţii oamenilor”, a mai spus liderul PES.

“PDM a elaborat un program foarte ambiţios, dar realizabil. Am venit la Chişinău pentru a oferi Partidului Democrat sprijinul nostru în aceste alegeri extrem de importante pentru Republica Moldova. Oferind sprijinul Partidului Democrat, susţinem cursul de integrare europeană a Moldovei”, a adăugat la rândul său, vicepreşedintele PES, Tanja Fajon.

Preşedintele PDM, Marian Lupu, a subliniat că încrederea acordată de partenerii europeni programului elaborat de Partidul Democrat este extrem de importantă. “PDM este un partid care a demonstrat că ştie şi poate să guverneze Republica Moldova, în beneficiul cetăţenilor săi. Avem rezultate concrete, care ne confirmă ca partid cu viziune, partid serios şi echipa de buni specialişti în domeniile sectoriale ale statului”, a adăugat Marian Lupu.

Programul electoral al PDM este structurat pe 12 capitole şi conţine măsuri care să garanteze creşterea de la an la an a economiei naţionale prin atragerea investiţiilor străine, şi asigurarea locurilor de muncă bine plătite. Platforma PDM conţine 100% măsuri realizabile, cu aplicare imediată.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md